Keresés ebben a blogban

2014. május 29., csütörtök

Kiera Cass: Az igazi (A párválasztó 3.)

Gabo kiadó 2014

ISBN: 9789636898830

Fordította: Gázsity Mila

Oldalszám: 346


A sorozat kötetei
1. A párválasztó blogbejegyzés itt
2. Az elit blogbejegyzés itt
3. Az igazi

A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet. 
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön. 
Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért. 
"Egyik kezem Maxonéban pihent, arcomat a mellkasára fektettem. Ő a fejem tetején nyugtatta az állát, így forogtunk az eső zenéjére. 
Abban a pillanatban biztosra vettem, hogy van közös jövőnk. Ha ilyen érzés, amikor együtt vagyunk, akkor valahogy rá fogunk találni az útra, amely visszavezet bennünket egymáshoz."


2013. júniusában olvasta a sorozat első részét, ami olyan szinten magába szippantott, hogy elvakult rajongóvá váltam. A könyv nagy sikert aratott itthon is, így a kiadó igen hamar elhozta a második részt is. Az elit sem volt rossz, de számomra picit gyengébb volt. Láss csodát a harmadik rész meg a kinti megjelenést követően igen rövid időn belül itthon is megjelent, alig vártam, hogy olvashassam a befejező kötet.

Én nem igen szoktam a borítókra különösebben kitérni, de eme sorozat borító gyönyörűek főleg ez az Igazi borítója, bámulatosan szép. Olyan jó ránézni a könyvre, hogy sokkal szívesebb fogtam a kezembe mint mondjuk egy másikat.

A második résztől nem voltam teljesen elragadtatva, ami azért volt, mert a történet alakulásával voltak kisebb problémáim és Maxon herceg is kiesett nálam a pixisből, ettől függetlenül nagyon vártam a befejező kötetet, mivel imádtam ennek a világnak a rózsaszín ködét, pedig mint már többször is említettem nem vagyok tipikus rózsaszín köd kedvelő, de eme történetnek sikerült belopnia magát a szívembe.

A második rész olvasata után nagyon sok megválaszolatlan kérdést maradt, úgy gondoltam az írónő nem biztosan fog minden kérdésemre választ adni, de nagyon ügyesen megoldotta. Nincs hiányérzetem, pedig az Elit után féltem, hogy hogy fogja ezt megoldni, mivel kell egy happy and, a lázadók leverése és a világ felépítésről sem tudhattunk meg túlon túl sokat addig.

Külön pozitívum, hogy amikor elkezdtem olvasni az Igazit egyáltalán nem éreztem azt, hogy nem tudnám beazonosítani a karaktereket. Számos alkalommal fordul elő, hogy huhh hát nem is emlékszem ő meg ki, huuhhh ő meg miért is fontos?? Nahh itt ilyen nem volt, minden egy szereplőre emlékeztem, sőt még Gavrilt sem felejtettem el:D Ennek oka lehet, hogy a kiadó tényleg gyorsan hozta a részeket és nem kell éveket várnom egy egy rész olvasása után. De én úgy gondolom ennek oka inkább az, hogy minden mellékszereplőnek volt egyénisége és valami úton módon mindenki ki tudott tűnni a sok szereplő közül.

Négy lány maradt csak és egy herceg, lassan ideje döntetni ki is lesz a nagy Ő...  ahogy már korábban említettem, kíváncsi voltam a lázadókat, milyen úton módon szövi a történetbe és be kell valljam meglepett, hogy így kerültek képbe. Teljesen el voltam ájulva, nagyon jó kitalálta. Ezáltal pár új szereplővel bővült a kör, de megint csak azt tudom mondani, hogy apró események de mégis emlékezetes mindegyik.

Tetszett hogy már annyira nem rózsaszín minden és Maxonnal is sűrűsödtek a viták... kivételesen az Aspenes részek egyáltalán nem zavartak és alig vártam már, hogy America egyszer hagyja már hogy végig mondja amit Aspen szeretne, de hát ez majd csak a végén történik meg...:)
Jó volt, hogy már az elején bele szőtte a lázadókkal kapcsolatos szálat, így a végére teljesen kikerekedett a történet.

Tetszett, hogy Marlee is újra képbe került, bár csak pár oldal erejéig, de akkor is én szívesen olvastam róla megint.

A párválasztó és az Elit is olvastatta magát, de ez még inkább. Kétszeri alkalomra be is faltam... amikor már csak 20-30 oldal lehetett hátra, direkt abba hagytam az olvasást és gyorsan elmosogattam, mert nem szerettem volna hogy vége legyen, pár oldal után megint valami kis pótcselekvés következett... próbáltam olyan hosszúra húzni az olvasást amennyire csak lehet. De sajnos vége lett:(

Ebben a részben minden megvolt amit elvártam, volt hogy örültem, volt hogy élveztem a csajos dolgokat, a szép ruhákat, a félelmetes Clarkson királytól is féltem nem csak America és Maxon, Amberly királynő kedvessége pedig engem is megérintett. Voltak mély érzelmek, több féltől is, igen meglepő események, szívszorító történésekkel egybekötve...

Jahh és megbocsátottam Maxonnak is...:D

Összességében azt tudom mondani az elejétől a végéig imádtam ezt a könyvet, sőt így utólag a második rész is megszépült. Annyit tudok csak mondani, hogy azonnal kezdj neki:)

5/5* kedvenc


UI: nem kell sokat várnunk a novellákra, mivel, hogy azt is elhozza nekünk a kiadó:D:D ami külön öröm számomra, mert ezzel nem igazán találkozhatunk itthon. Tehát ha jól láttam a libri honlapján akkor júniusban az egyik novelláskötetet már olvashatjuk is:) Én nagyon várom!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése