Keresés ebben a blogban

2013. január 19., szombat

ÉTK - Merit könyvek várható megjelenés (2013 v. 1)

Tavaly nagyon meglepődtem amikor Kimberly Derting: Eskü című könyvét az Építésügyi Tájékoztatási Központ adta ki. Valahogy furcsa.... Tavaly egyre több olyan kiadó jelent meg akiknek, eddig teljesen más szegmensben tevékenykedtek  illetve szép számmal akadtak olyanok is, akik teljesen más témájú könyveket adtak ki, tavaly meg bele vágta a YA-ba. Ami nem gond, egyáltalán, én nagyon örülök neki, hogy minél több könyv jön Magyarországra:)

ÉTK- bejelentette az idei év első könyvét mely:




A 17 éves Vane Weston elképzeli sem tudja, hogyan éhette túl azt az 5-ös erősségű tornádót, amely végzett a szüleivel. Azt pedig csak reméli, hogy a gyönyörű, sötét hajú lány, aki a tornádó óta minden éjszaka mgjelenik az álmaiban, nem pusztán a képzeletében él. A 17 éves Audra valóban létezik, de nem ember. Audra szilf, egy levegő elementál, aki képes járni a szeleken, érti hívogató dalaikat, de akár fegyverré is tudja formálni őket egyetlen parancsszóval. Audra egyben őrző is - Vane őrzője, és esküt tett, hogy megvédi a fiút, még ha a saját életét is kell feláldoznia ezért. Mikor egy meggondolatlan lépés felfedi hollétüket az ellenség előtt, aki korábban mindkettejük szüleit megölte, Audra kénytelen segíteni Vane-nek visszaemlékezni, ki is ő valójában. De Vane memóriájának felszabadítása olyan emlékeket is a felszínre hoz, melyeket Audra inkább örökre kitörölt volna. Ahogy a tomboló vihar egyre közeledik, Audra és Vane lassan rájönnek, hogy a legnagyobb veszélyt talán nem is az elpusztításukra küldött harcosok jelentik, hanem a kettejük közt ébredező tiltott vonzalom.




Shannon Messenger a neves USC School of Cinematic Arts (University of Southern California School of Cinematic Arts) intézményben diplomázott, ahol – sok minden mellett – azt is megtanulta, hogy jobb inkább nézni a mozifilmeket, mint készíteni azokat. Az iskola elvégzése után Hollywoodban dolgozott, de nagyon hiányzott számára az írás, így elhatározta, hogy megírja élete első könyvét. Már a kezdetek kezdetén biztos volt abban, hogy a regény gyermekeknek készül majd. Elmondása szerint már egy regény közepén járt, mikor körvonalazódott a fejében az Igazi történet. Az írónőnek a Simon & Schuster kiadó szavazott bizalmat, és 2012 októberében megjelent a Keeper of the lost cities (Elveszett városok őrzői) című gyermekregénye, mely rendkívüli népszerűségnek örvend minden korosztályban. Az írónő 2013 márciusában debütál az ifjúsági irodalom területén a Let the sky fall című regényfolyama első kötetével – e regényét jelenteti meg kiadónk várhatóan a nyár elején.

Shannon Messenger Dél-Kaliforniában él férjével. Az írónő weboldala rendkívül változatos és informatív, elmondása szerint imád blogolni és szívesen áll folyamatos kommunikációban olvasóival! A weboldal címe:   www.shannonmessenger.com

info: ÉTK honlapja 


Ahhoz képest, hogy az írónőnek csak idén márciusban debütál a regénye, már készül a könyv fordítása: Olaszul, Spanyolul, Brazilul, Németül, Kínaiul és természetesen Magyarul:)

A könyv első négy fejezetet angolul el lehet olvasni: innen


A fülszöveg alapján igen jónak tűnik a könyv,  nagyon várom a megjelenést:)

UPDATE


A kiadó elérhetővé tette az első két fejezetet, melyet innen tudtok elérni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése