Keresés ebben a blogban

2014. január 5., vasárnap

Kim Harrington: Clarity a tisztánlátó

Könyvmolyképző kiadó 2013

ISBN: 9789633733455

Fordította: Vince Judit

Oldalszám: 256


Ne hunyd be a szemed! 
Kivéve akkor, ha a sötét valóságot már nem tudod elviselni.

Clarity „Clare” Fern tisztán lát dolgokat. Olyanokat, amelyek mások előtt rejtve maradnak. Látja a lopott csókokat, a rég eltemetett titkokat. Elég megérintenie egy tárgyat, és víziók törnek rá. Veleszületett képessége adomány. De átok is egyben.

Amikor egy fiatal lány gyilkosság áldozata lesz, felbukkan Clare volt fiúja, hogy segítségét kérje az ügy felderítésében – noha Clare még mindig haragszik a hűtlen fickóra. Aztán Clare szintén természetfeletti képességekkel rendelkező bátyja a gyilkosság fő gyanúsítottja lesz, és a lány többé már nem maradhat ki az ügyből. Gabriellel, az új rendőrfelügyelő vonzó fiával társulva, Clare bemerészkedik a rettegés, a megtorlás és az érzékiség mélységeibe, hogy a gyilkos nyomára bukkanjanak. De vajon kivételes képessége nem hagyja-e cserben pont akkor, mikor a legnagyobb szüksége lenne rá?

„Ez a könyv egy igazi utazás a szellemvasúton – tele romantikával, rejtéllyel, nem várt fordulatokkal.” – Romantic Times


Szerencsére most bővelkedek a könyvekben:D nehéz is volt a választás, hogy mi is legyen a 2014-es első könyvem, illetve a karácsonyi/szülinapi dömpingből mivel is kezdjek. Bevallom ezt most úgy történt, hogy odaléptem a könyvespolchoz és csak leemeltem egyet, ami ez voltJ

Nem mondanám, hogy vadonatúj világba léptem be, inkább csak a hétköznapi élet megspékelve egy kis misztikummal. Mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy hisz-e a spirituális dolgokban, a természetfelettiben vagy sem.

A történet Cape Cud turisták által kedvelt városában, Eastprtban játszódik. Tetszett, hogy egy nem mindennapi család életébe láthattam be, ahol Perry a halottak tud kapcsolatot létesíteni, míg Starla a gondolatokat hallgatja Clarity pedig tisztánlátó. Ebből adódik az ő kis családi vállalkozásuk: a családi jósdájuk.  A nyári szünetben játszódik a történet, amikor is sok a turista és jól megy az üzlet, mivel szívesen betérnek az üzletbe egy kis ,,információért” a turisták.

Clarity a főhősünk, aki csak Clare amitől a hajamat tudnám tépni. Köszönöm szépen, de én már unom ezt a nevet! Ettől függetlenül szimpatikus egy kis csajszi. Tetszett, hogy mégis kívülálló az iskolában, de már túl van az első nagy szerelemen, így nem azt olvasgathatjuk, hogy megtörtént az első csók a világ legszexibb pasijától, aki valamilyen okból kifolyólag őt szemelte ki a jobbnál jobb lányok közül. De térjünk is vissza. Tehát Clare attól függetlenül, hogy nem túl népszerű meg meri védeni magát. Nem menekül el , ha valaki szóval bántja, sőt ha valaki beleköp a cola-jába azt sem hagyja szó nélkül. Ez a rész nagyon tetszett:D

Ez első fejezet rögtön bele is csap a lecsóba, amikor is valami olyat olvashatunk, ami izgalomba hozza az olvasót, hogy hohóóó mi ez itt, hogyan is jutottunk el ide. Nem ez volt az első könyv, ahol ilyen kezdéssel találkoztam, de úgy gondolom méltón felkeltette az érdeklődésemet és vártam, hogy hogyan is fogunk eljutni eddig.

A fő irányvonal egy gyilkosság, amibe Clarity testvére Perry is csúnyán belekeveredik, végül is a lényeg, ki a gyilkos. Clarity-t felkérik, hogy segítse a nyomozást a képességeivel, de ennek az új felügyelő nem annyira örül, mivel nagyon nem hisz ezekben a dolgokban, amire választ is kapunk, hogy miért is.

A szerelmi szál picit sokrétű, de inkább maradhatnánk az eredeti szerelmi háromszögnél. Tetszett, hogy nem volt itt vívódás, hogy melyik pasit is kéne választania, hanem csak sodródott az árral. Azért kíváncsi leszek ki lesz a nyerő.

Sok olyan kis morzsa van elrejtve a könyvben, ami a következő kötet/kötetek lökését megadja. Úgy kapjuk ezeket az információkat, mintha nem is lennének annyira fontosak, de tudjuk, hogy mégis. A jelenlegi kötethez ezek nem igen sokat tesznek hozzá, de a későbbiekben mindenképpen fontossá fognak válni.

Nagyon olvastatja magát a könyv, végül is egyszer az egyik felét, ma pedig a másik felét nyomtam le, így izgalmakban nincs hiány.

Nem mondom, hogy huha egy óriási nyomozásnak lehetünk tanúi és az elkövető személye is igencsak kitalálható, de mégis élveztem az olvasást és vártam már, hogy mikor derülnek ki a dolgok.

Összességében egy jó történetet olvastam, picit megspékelve egy kis spirituális világgal, kis szerelmi szála, illetve nyomozással. Egy könnyed, esti olvasmány, aminek kíváncsi vagyok a folytatására!


5/4,5





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése