Keresés ebben a blogban

2013. március 22., péntek

Ad Astra kiadó várható megjelenések (2013 v. 2)

Már csak pár hét és a kezünkben foghatjuk (esetlegesen rátölthetjük az e-book olvasónkra) Scott Westerfeld: Behemót című regényét, ami a Leviatán második része.

Nagyon várom a könyvet, mivel az első rész vége nem függő vég, de akkor is kellően izgalomba hozott,  hogy mi fog itt még történni.

A könyv azért tetszett, mert a steampunk elemek jól kidolgozottak és a történelmi résszel nagy az összhang. Ezt úgy értem, hogy sajnos az eddig olvasott steampunk könyvekkel az volt a bajom, hogy a stílus speciális jegyei nem jöttek át, ebben a regényben viszont annyira jól ki van dolgozva a világ, hogy végre engem is elkapott a steampunk láz és értettem, hogy másik miért is szeretik az ilyen fajta világkidolgozást. Zseniális ahogy az 1914-es éveket vegyíti a ,,génmanipulációval" és a ,,gépesített" technikai fejlődéssel.

Attól függetlenül, hogy eme regény fiatalabb korosztálynak szól és véleményem szerint végre egy fiúknak szóló könyv, idősebb fejjel is szórakoztató olvasmány lehet mindazoknak, akik egy izgalmas kalandra vágynak egy Herceggel és egy Férfi ruhába bújt lánnyal, egy szigorúan titkos küldetésen át.

A könyv gyönyörű illusztrációkkal volt tele, mely a második részből sem hiányozhat:)

A kiadó honlapján 30% kedvezménnyel kapható a Levinatán és előrendelhető a Behemót.
http://www.adastrakiado.hu/behemot.html 
http://www.adastrakiado.hu/leviatan.html



Egy ellopott hadihajó. Egy titkos küldetés. Egy világraszóló kaland. 
A behemót a brit tengerészet legádázabb teremtménye, mely egy falással egész hadihajókat tüntet el. A darwinisták fel akarják használni a barkácsok ellen, még ha ezért azt az árat is kell fizetniük, hogy az Oszmán Birodalom is belép a háborúba. 
Deryn, a brit légierő fiúruhában szolgáló kadétja és Sándor, az álruhás osztrák–magyar trónörökös a Leviatán fedélzetén utaznak Isztambul felé. A léghajó küldetését azonban katasztrófa fenyegeti, és a két fiatal hamarosan idegen földön találja magát – magányosan, üldözőkkel a nyomukban. Sándornak és Derynnek minden ügyességükre, ravaszságukra és szövetségesükre szükségük lesz, hogy megbirkózzanak a veszedelmekkel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése