Keresés ebben a blogban

2013. augusztus 13., kedd

Várható megjelenések (Aba Kiadó v2)

My Promised Land

A kiadó szavaival élve:)

Még az idén magyarul is megjelenik Ari Shavit Hazám, az ígéret földje (My Promised Land) című könyve, mely az előjelekből ítélve az év egyik politikai könyvszenzációja lesz. A megállapodásról a napokban adott hírt a Random House, a világ legnagyobb könyvkiadója. A megállapodást a Random House csoporthoz tartozó New York-i Spiegel&Rau írta alá a budapesti Atlantic Press Kiadóval.

A könyv az arab-zsidó háborúk történetének leírása mellett bemutatja az izraeli területszerzések százéves folyamatát, és interjút közöl többek között az izraeli atombomba atyjával. Noha a szerző nem vonja kétségbe, hogy az új honfoglalás és az atomernyő felállítása a fennmaradás egyetlen esélye volt a zsidó nép számára, eddig nagyrészt ismeretlen adatok és tények sokaságát hozza nyilvánosságra arról, milyen körülmények között űzték el szülőföldjükről a Palesztinában élő arabokat, s állást foglal a megszállt területekről való kivonulás mellett.

A Hazám, az ígéret földje, melyről a szerző kivételes elfogulatlansága és ragyogó stílusa kapcsán az amerikai sajtó már a megjelenés előtt elismerő kritikákat közöl, s mely megkapta a Natan Alapítvány 50 ezer dolláros prepublikációs díját, november 19-én jelenik meg New Yorkban, Londonban, Rómában, Amszterdamban és Tel-Avivban.

A magyarországi megjelenés pontos időpontja még nem ismeretes, de Bokor Pál, a kiadó igazgatója közölte, hogy a magyar változat még ebben az évben napvilágot lát: „Magyarország napjainkban is a zsidó diaszpóra egyik legnépesebb centruma, ahol a zsidókérdést állandóan napirenden tartják, és a többnyire tudatlan antiszemita fecsegés is hétköznapi jelenség, nem beszélve az Izrael elleni politikai kirohanásokról. Már csak ezért is jó lenne mielőbb megjelentetni a magyar változatot. Igyekszünk.”

Budapest, 2013. augusztus 12. (Atlantic Press)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése