Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 20., csütörtök

E. L. James: A szürke ötven árnyalata

Ulpius-ház 2012

Fordította: Tótisz András

Oldalszám: 524

ISBN: 9789632546360








A könyv, amelyről mindenki beszél… 


Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. 
Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. 
Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.



A könyv amiről mindenki beszél... a könyv ami megbotránkoztat... a könyv ami a toplisták élén áll...

Eljutott hozzám is:)

Úgy terveztem, megvárom, hogy mind három rész megjelenjen magyarul és akkor egybe olvasom el a sorozatot. De hát Ulpius egyik akciójában sikerült az első részt 1600 Ft-ért beszerezni. Ennyiért meg nem lehetett ott hagyni:)


Alkonyat VS Szürke

Nem értem a felháborodásokat, ami arra irányul, hogy teljesen Alkonyat beütése van. Már hogy ne lenne az, amikor ez egy Alkonyat fanfic!! Ami nagyon széles körben olvasottá vált, majd egy kiadó felajánlotta, ha a neveket és a helyszíneket megváltoztatja az írónő akkor kiadják. Lám megtette és milliókat zsebelt be vele.

Az első 100 oldalon még én is éreztem az Alkonyat szellemét, az járt a fejemben, Bella, Edward... aztán ahogy a cselekmény teljesen más irányt váltott, már nem zavart. Nem mondhatnám, hogy a két főszereplő egy igazán egyedik karakter, de azért nem sűrűn találkozunk ilyen személyiségű emberekkel.

Írónő

Az írónőről annyit kell mondanom, hogy azért tud valamint, mert a könyvben nem voltak felesleges leírások, végig az olvasó figyelmét fenntartja a cselekménnyel. Nem fárasztott felesleges párbeszédekkel, helyszínekkel pl: Ana apukájának mesél mi történt vele mostanában. Ez annyira nem fontos és szerencsére pár mondatban le is zavarja az írónő. Így sikerült elérnie, hogy teljes mértékben lekötött a könyv. Nem volt olyan rész, amire azt mondtam volna uncsi volt, csak a lényeg semmi más.

Kíváncsi lennék, hogy ezek az ő vágyai, esetleg az ő szexuális élete amit leír a könyvben, vagy honnan szedte az ötletet, mert én ilyet biztos nem tudnék kitalálni. Hát nem is vagyok író:D

Történet

Nincs nagy mondanivalója a könyvnek, egy dolog köré épül: SEX. Vagyis milyen is ez az alá felé rendeltséges sex. Meg kell, hogy mondjam én eddig ilyet nem olvastam (Fekete Tőr Testvériségben volt hasonló, de nem ilyen), ezért is tudott teljes mértékben lekötni a könyv. Az biztos, hogy nem ragadott magával, mert igen megbotránkoztam sok helyen. De ez megint felfogás kérdése, kinek mi fér bele. Van aki azt vallja, hogy ha a gyerek kap egy két pofont nem lesz semmi baja, van aki pedig soha nem üti megy a gyerekét nevelés céljából, mert az ő értékei szerint ez rossz. Így álltam ehhez a témához is. Ha nekik ez bejön, akkor csinálják. Nekem nem jön be, vagyis biztos nem tudnám azt végig csinálni amit Ana, hogy nekem így parancsolgassanak, meg nincs szeretkezés csak baszás. Ő megpróbálta, volt ami bejött neki volt ami nem. Ilyenkor szerintem nincs jó megoldás, hogy most menekülni kéne rögtön vagy bele menni ezt mindenkinek saját magának kell eldöntetnie mi fér bele. Sokan szerintem ezt a könyvet éppen ezért ítélik el, mert nekik ez nem fér bele.

A sexen kívül nem sok mindenről szól a könyv... nem tudnék belőle kiemelni bármit is, ami annyira jó lett volna.

Az első 350 oldalt lenyomtam egyhuzamban, azt hittem még aznap meglesz a könyv, de nem sikerült annyira megcsömörlöttem a pornótól, hogy már nem volt kedvem olvasni tovább, mivel tudtam csak sex lesz semmi más. Így pihentettem egy hetet, majd a maradékot megint befaltam egy szuszra.

Persze miért is voltam meglepődve a sok sexen, amikor is ez egy pornó regény, nem erotikus. Nekem bőven elég lett volna ha minden második együttlétüket olvashatom, bár még az is pornónak számított volna nekem.

Ana

A tipikus átlagos lány, aki szűz, jó tanuló, anya-apa távol, hirtelen jön a nagy Ő és felforgatja az életét. Annyit mondta, hogy ő milyen esetlen és szerencsétlen, hogy már nagyon idegesít volt. Emlékeim szerint csak egyszer esett pofára a könyvben:D ennél azért többet vártam volna egy hiteles két-bal kezűtől. 

A gondolatai nagyjából a vívódásai voltak, hogy neki ez belefér-e vagy sem. Igen izgalmas diszkkurzusokat folytatott magával... ami a leginkább kivert a biztosítékot nálam az a BELSŐ ISTENNŐM. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ez meg mi a  tököm.... azt hittem, hogy a hajamat tépem tőle! pl: a belső istennőm elbújt, felizgult stb. .... szerintem gáz volt.

Mr. Gray

Sok helyen olvastam, hogy ő a tökéletes pasi. Természetesen a könyvben ő a sexi, a tökéletes pasi, de attól számomra nem válik tökéletes pasivá hogy ez 50-szer le van írva. Írja le miért is az!

Bevallom sajnálja, hogy neki erre van szüksége, persze lehet, hogy jó ez a fajta szexuális világ. De ő nem is akar másfajtát megismerni szerintem. Nem hiszem, hogy ebben tényleg ki tudja élni az uralkodási vágyát, vagy nem is tudom mijét, mert még nem tudhattuk meg mi is történt vele, amiért neki csak ez a fajta sex a megfelelő.

Fordítás

Én is felfedezni véltem a híres hibákat, de nálam a basszantyú vitte a prímet meg a szent szar. Úgy voltam vele, ha még egyszer meglátom kidobom az ablakon:D persze nem tettem, de egy jobb fordítást elvárnék egy ilyen fogyasztó árral megáldott könyvnél!





Összességében egy más világot tárt fel számomra. Túl sok volt a sex, amit az én gyomrom már annyira nem viselt el. De bejött ettől függetlenül, úgyhogy várom a következő részt.
Remélem sikerül azt is valami nagyon jutányos áron beszereznem:D


5/4

1 megjegyzés:

  1. Még jó hogy nemolvastam el! Köszi a megerősítést, ennyi pont kielégíti a kíváncsiságomat, sem az alárendeltség, sem a történet nélküli pornó nem késztet pénzkiadásra és végképp nem időpazarlásra.
    Köszi :)

    VálaszTörlés