Keresés ebben a blogban

2012. szeptember 5., szerda

Szeptemberi megjelenések 1

Elérkezett a szeptember ami egyenlő az iskola kezdéssel.
Van előnye is annak hogy utolsó éves vagyok a mester szakon, de igen sok a hátrány is. Szakdolgozat írás, államvizsga. Ezen felül most nem lesz 1 hét felkészülési időm se, mert rögtön a vizsgák után lesz az államvizsga. Bár reménykedem, hogy egy hét azért lesz rá tanulni.

Főleg még közbejött, hogy a munkámból adódóan is képzésen vagyok a héten (több mint 500 oldal anyag) és ebből is vizsga még a hónapban és október-novemberbe a következő képzés.
Úgy hogy nem fogok unatkozni:S

Szegény szürkéhez sem tudtam hozzá nyúlni három napja, mert tanulni kell:(

De a szeptember a megjelenésektől is duzzad, így bemutatom azon könyveket, amik engem érdekelnek a havi megjelenési listából.



Először is nézzük mi a helyzet Ulpius-háza táján.

Idén az általam preferált könyvek közül 1-2 jelent csak meg. De elvileg a hónapban dömping lesz!

J. R. Ward: Újjászületett Szerető (Feketet tőr testvériség 10)

Imádom Ward-ot, ő volt az első paranormális írónő akinek találkoztam a munkásságával. Így nem csak azért mert első volt, hanem az általa kitalált világ miatt nálam ő ebben a kategóriában a N1.

Ezt biztosan megveszem megjelenéskor!




Jeaniene Frost: Az első csepp vér (Cat & Bones spin-off)
Éjszaka a halandók nem érezhetik magukat biztonságban. Denise MacGregor jól tudja ezt, hiszen a legjobb barátnője a félvámpír Cat Crawfield, és a nő már többet vesztett, mint amit egy átlagember elviselni képes. A családja múltját titkok övezik, és egy démon már prédának jelölte ki Denise-t. Ám a túlélése most egy halhatatlantól függ, aki viszont csak arra vágyik, hogy megízlelje a nőt.
Ez a halhatatlan pedig nem más, mint Bones barátja, Spádé, az erős, titokzatos vámpír, aki évszázadok óta bolyong a földön, és most védelmeznie kell a veszélyben lévő csábos halandót még azon az áron is, ha ezzel meg kell tagadnia önnön mivoltát. Bármennyire vágyik is Denise-re, Spádé tudja, le kell győznie sóvárgását, hogy együtt szállhassanak szembe a lidércnyomással.
Máskülönben, amint lehull az első vércsepp, mindketten elvesztek…
A nagy sikerű Cat és Bones vámpírvadász sorozat egy újabb vérfagyasztó epizódja.

Cat & Bones sorozatát imádom, az eddig megjelent összes részt olvastam magyarul. Illetve egy két spin-off részt is elolvastam már, ami nagyon pozitív csalódás volt, mert általában ezek gyengébbek szoktak lenni, azok pedig hozták az elvárt színvonalat. De ehhez még nem volt szerencsém, így nagyon megörültem, hogy végre ezt is olvashatom magyarul
Sajnos csak könyvtárból lesz lehetőségem az elolvasására.

Kresley Cole: A démonkirály csókja (Halhatatlanok alkonyat után 6)
Tudta, hogy egy csóktól a királynéja lesz…
Kresley Cole lenyűgöző regénye egy démonkirályról, aki koronája visszaszerzéséért küzd, és a gonosz varázslónőről, aki a férfi legtitkosabb vágyait használja ki, hogy az útjába álljon.
A férfi rögeszméje a varázslónő, aki testét odaadja, de a szívét nem.
Miután Sabine, az Illúziók királynője a búvóhelyére csalogatja, és csapdába ejti Rydstrom Woede-ot, a könyörtelen harcos küzd a királynő csábítása ellen. Ádáz démontermészete azonban vágyik a pompás testre. Rydstrom a szökést tervezi, de közben meg akarja kaparintani Sabine-t – a saját feltételei szerint.
A királynő bukását a csatákban sebeket szerzett démon okozza, aki megesküszik, hogy mindenáron megtartja a lányt.
Amikor Rydstrom kiszabadul, elrabolja Sabine-t, és ezzel szerepet cserélnek. Most a lány küzd, hogy ellenálljon a felséges gyötrelemnek. És minden találkozás során egyre jobban vágyik könyörtelen ellenfelére.
Nem lenne szabad ennyire akarniuk egymást…
Ha le tudják győzni a közöttük álló sötét ellenséget, vajon meghozza-e Sabine a végső áldozatot, hogy megmentse démonát? Vagy a büszke király leteszi a koronáját meg a fegyvereit, hogy megtartsa a varázslónőt?

Cole-al még csak rövid ideje ismerjük egymást és még csak a 4 rész fog következni a listámon. De nagyon tetszett a világ, bár picit sok a sex de nagyon szórakoztató olvasmány volt eddig.
Ez is csak könyvtárból beszerzős lesz, főleg hogy még előtte 2 részt el kell olvasnom.

E.L.James: A sötét ötven árnyalata
Jelenleg még az első rész olvasás alatt áll, de tetszik annyira hogy folytassam és nagyon valószínűséggel saját példánnyal is szeretnék majd rendelkezni. Bár szerintem megvárom, hogy megint valami akció keretében sikerüljön beszereznem.







Frissen (számomra) debütált Cor Leonis

Karen Marie Moning: Új nap virrad (Tündérkrónikák 5)
A nagy sikerű Tündérkrónikák 5. része. Mac sokszor érezte már, hogy mindent elveszített, de ahogy ott áll a sziklaszirten, lábai előtt egy halott férfival, akit ő segített megölni, már tudja minden átélt borzalom csak rózsaszín közjáték volt.
A nővére miatti bosszú már túl kevés, a szülei utáni aggódás eltörpül, a világ megmentése csupán másodlagos. A bűntudat, amit az emberélet kioltása okozott, és a remény, hogy van kiút az ismeretlen, tündérátokkal sújtott világból, szinte jelentéktelenné válik az egyre több kérdés, és a sürgető vágy mellett, hogy visszaszerezze azt, amit saját önön hibájából elvesztett. Az Új nap virrad nem csak az alternatív tündérbirodalmakat, de Olvasók világát is kiforgatja a négy sarkából, mielőtt választ adna bármelyik kérdésre is! Titkok és izgalmak rejtőznek minden oldalon, ahogy egyre inkább haladunk a történet vége felé. Az Új nap virrad is elemi erővel ejti rabul az embert a legelejétől, és nem is ereszti egészen a legvégéig, ahol a legnagyobb rejtély megoldása vár. Mit akar a Sinsar Dubh? Igaz-e a prófécia, és Mac tényleg pusztulást hoz-e a világra? Még mindig az Alina halála miatti bosszú a legfontosabb? Mi történet valójában V’Lane-nel? Egyáltalán ki a halott férfi Mac lábainál? Na és kicsoda valójában Mac? De ami a legfontosabb, maradt-e még annyi fény a világban, hogy minden jóra forduljon?

A tündérkrónikákba elsőre nem szerettem bele, de nem adtam fel a sorozatot, így tovább olvastam, a második rész szint úgy nem nyűgözött le, de a harmadik azt már nagyon tetszett. Így a negyedik részt már korábban be is szereztem és az ötödiket is reményem szerint még a hónapban be fogom tudni szerezni. Még nem olvastam a negyedik részt éppen ezért, hogy egyben olvashassam a sorozatot, mivel tudom, hogy iszonyatos függővéges.

Ciceró könyvstúdió

Lauren Oliver: Káosz (Delírium2)
  "− Szóval korábban hogy hívtak? – kérdezem, mire megáll. Nem fordul meg, miközben folytatom: − Úgy értem, azelőtt, hogy a Vadonba jöttél.
Egy darabig még dermedten áll, aztán megfordul.
− Jobb lesz, ha lassan hozzászoksz – mondja halkan, de határozottan. – Minden, ami voltál, az előző életed, az ismerőseid… elporladtak. – Megrázza a fejét, majd még szigorúbb hangon folytatja. – Nincs olyan, hogy azelőtt. Csak most van, és ami ezután következik."
Lauren Oliver felvillanyozóan izgalmas második kötettel folytatja a Delíriumban megkezdett történetet. A trilógia első kötete, a Delírium 2011-ben előkelő helyezést ért el a New York Times bestseller listáján. A fordulatos folytatásban szinte sisteregnek a vad elszántság, a tiltott szerelem és egy kitörni készülő forradalom lángjai.

A kiadó honlapján szeptemberre van kiírva a megjelenés viszont bookline-on még egyáltalán nem is szerepel. Persze nem ez a mérvadó, de ott általában fent szoktak lenni a friss megjelenések.
Tehát az első részt nagyon vártam, elájulva nem voltam tőle, de nagyon várom a folytatást.
Biztosan meg fogom vásárolni, csak idővel:S

Maxim könyvkiadó

Cynthia Hand: Angyalfény (Angyalsors 2)
Clara Gardner hónapokon át készült arra, hogy a valóságban is szembenézzen a látomásából ismert erdőtűzzel, azonban a végzetes napon hozott döntésével önmagának is sikerül meglepetést okoznia. A feladatot közel sem olyan egyszerű végrehajtani, mint ahogy gondolta, most pedig a Tucker iránt érzett szerelme és a Christianhez fűződő bonyolult érzelmei között őrlődik. Emellett egyre mélyebbre száll a részangyalok világában, a Fehér Szárnyak és Fekete Szárnyak közötti harcban, ráadásul szembe kell néznie egy szörnyű ténnyel: valaki, aki közel áll hozzá, hónapokon belül meg fog halni. A lány jövője csupa kérdőjel, egy dologban azonban biztos: a tűz csupán a kezdet volt.
Cynthia Hand a népszerű Angyalsors trilógia második regényében fokozza az első részben elkezdődött izgalmakat. A lendületes stílus, a mozgalmas cselekmény és a meglepő befejezés garantálják, hogy az ifjúsági fantasy rajongói a második regényt is a szívükbe zárják.
A trilógia harmadik része 2013 őszén fog megjelenni Angyalvágy címmel.

Az első rész nagyon tetszett, így a második részt is várom. Sajnos ez is csak könyvtári beszerzős lesz. Drága hobbi az olvasás:S


2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Az első vércsepp a Cat és Bones ötödik része? Folytatódik tovább a törénet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem a Cat és Bones 5. része. Ez spin-off sorozat vagyis a Cat és Bones-ban megismert mellékszereplők válnak főszereplővé. Denis (Cat barátnője) és Spádé (Bones barátja) lesznek benne a főszereplők. Általában ez eredti sorozatból is megjelennek a szereplők és bele illeszkedik az eredeti sorozatba. Ezeket a részeket úgy szokták írni, hogy pl a harmadik és negyedik rész közé betesznek egy spin-off részt, és akkor abba történnek események (mellékszereplős szál) általában egy pár egymásra találása, majd a következő eredeti sorozat részben már nem mondja el, mi miért történt illetve ők miért vannak együtt hanem együtt vannak pont, mivel feltételezni hogy a mellékszálat is olvastad.
      Én még csak a Menchereses spin-off részt olvastam, nagyon pozitív csalódás volt, hozta Frostól az elvártat.
      Ha tetszett a Cat és Bones ez is fog.
      Bizonyos szempontból folytatódik a történet de nem Cat és Bones a főszereplő.

      Remélem érthetően írtam le:) ha nem akkor megpróbálom értelmesebben.

      Törlés