Keresés ebben a blogban

2013. január 10., csütörtök

Ad Astra várható megjelenések (2013 v. 1)

Tavaly év végén a kiadó már megtette az első bejelentést, ami Lauren Beukes: Moxyland című könyve.



A kiadó gondozásában megjelent már az írónőtől a Zoo City.  A kiadó szavaival élve:

 Ha tetszett a Zoo City, ez a vagány, sötét cyberpunk thriller biztosan bejön majd. Beukes Fokvárosának sokszínű világában underground mozgalmárok csapnak össze génmódosított harci kutyákkal és feltörekvő celebek adják el reklámfelületnek a testüket nanotechnológiai designerdrogokért cserébe.
A Moxylandről William Gibson, a cyberpunk atyja ezt írta: "A Moxyland mesterien művel egy csomó olyan dolgot, amiről a SF nagy része még csak nem is sejti, hogy lehetséges."



A fenti kis bemutatásból azt a következtetést vontam le, hogy nem lehet rossz:) A Zoo City-nél valahogy a főszereplővel nem voltam kibékülve. Viszont a kitalált világ nagyon tetszett. Így szerintem biztosan olvasandó lesz az új könyve Lauren Beukes-nek :)

Várható megjelenés: 2013. február 





A borító mint mindig gyönyörű! Látszik, hogy gondosan meg van tervezve és nagyon szépen kivitelezve. 

Februárban a sötét cyberpunk mellett a transzhumán jövőbe is ellátogatunk Greg Egan, a hard sci-fi egyik legnagyobb élő szerzőjének zseniális könyvével, a Diaszpórával, amelyről az SFmag a következőket írta: "A Diaspora mérnöki pontossággalmegírt – mit megírt, inkább: kiszámított és egyenletekben levezetett – regény. A hard science fiction csodája, a maga precízen kitalált tudományos elméleteivel, virtuálisan is esendő és megkapóan emberi hőseivel, akik visszhangozzák az Asimovok, Clarkok óta megismert (aranykori) szentenciát: az ember előtt nincs lehetetlen." szöveg: facebook



Ez is igen ígéretesnek hangzik!

Várható megjelenés: 2013. február vége





Ti melyiket várjátok?? 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése