Keresés ebben a blogban

2013. január 10., csütörtök

Fumax várható megjelenések (2013 v. 1)

A kiadó a facebookon pár napja már csepegteti az információkat az idei két első megjelenésről. Többen próbálták kitalálni, melyek lehetnek a szerencsés művek de ez titok volt:) 

Az első bejelentés pedig: James S. A. Corey: Leviatán ébredése. A könyv műfaja sci-fi/űropera.

Bevallom őszintén nem vagyok otthon ebben a témában, így nem nagyon ismerem eme műfaj szerzőit. Így a kiadó szavaival élnék:


2011-ben egy teljesen ismeretlen nevű szerző robbant be a sci-fi műfajába debütáló regényével, aztán kiderült, hogy ez egy álnév, és nem egy, hanem két írót takar, akik nem is kezdők. Egyikük Daniel Abraham, az utóbbi évtized új fantasy írógenerációjának egyik legtehetségesebb és legsikeresebb tagja, másikuk Ty Franck, aki George R. R. Martin asszisztense. A regény hatalmas siker lett a spekulatív irodalom kedvelői körében, jelölték Hugo és Locus díjra, amelyeket végül nem nyert meg, viszont nyert egy Reading List zsáner díjat sci-fi műfajban. 2012-ben megjelent a folytatása is, a Caliban's War és ugyanúgy elnyerte az olvasók tetszését, mint az előzménye. 
A Leviatán ébredésére véletlenül figyeltünk fel, mivel nem kerestünk kifejezetten sci-fi könyveket kiadásra, de miután elolvastuk teljesen magával ragadott, és maximálisan úgy éreztük, hogy a Fumax profiljába vág, hiszen egy masszív, több mint 500 oldalas adrenalinbomba, többnyire elképesztően pörgő cselekménnyel, durva akciókkal és remekül megírva. 
A kötet angol nyelvű kiadásáról az SFmag már közölt egy ismertetőt, ebben a regény történetéről is szó van: 
Tervezett megjelenés: 2013 tavasz


info: moly.hu



A korábban említett cikket én is elolvastam. Így már kicsikét többet tudok a könyvről, ami egész érdekesnek hangzik. Bár a sfmag szerint tele van megszokott klisékkel, szereplőkkel, eseményekkel nem hiszem, hogy nekem ez gondot okozna mivel ilyet még nem olvastam. Szeretem az újdonságot, aztán ki tudja fantasy-ról váltok űroperára:) Hugo díjra is jelölték a könyvet, így úgy gondolom azok a megszokott dolgok annyira csak nem lehetnek általános klisék:)

A Leviatán névtől picit megijedtem mert nem rég olvastam el a Leviatánt (Scott Westerfeld), de amint látom gyakori hajó név:) persze az okosak biztosan jobban tudják, ha van valami a háttérben a Leviatánnal kapcsolatban, de  a hajós téma sem az én asztalom. Szívesen veszem ha valaki felvilágosít. De az is lehet, hogy ez csak egy jól csengő név mint a Grace, ami szinte minden harmadik amerikai könyv főszereplőjének vagy annak barátnőjének a neve.




A következő könyv műfajában azért már otthonosabban mozgok, ami nem más, mint az itthon már ismert Kathy Reichs: Virals - Fertőzöttek című könyve, műfaja: ifjúsági krimi / thriller népi szuperhős beütéssel. Az olvasásra ajánlott korhatára pedig 12 év.

Elég népszerű itthon a Dr. Csont című sorozat ami hétfő esténként fut a TV-ben ha jól tudom. Én nem vagyok egy megrögzött rajongó, inkább néha néha elcsípek egy részt, de azok eddig mindig tetszettek. A sorozat Kathy Reichs regénye alapján készült. Így azért egy kép kialakult a fejemben, milyen is lehet a könyv.

Az írónőnek ez az első ifjúsági regénye, így kíváncsian várom!
Amerikában 2010-ben adták ki, goodreads-en pedig több
mint 11 000 olvasták, átlagosan 3,87 értékelték. A goodread-es információk szerint ez egy trilógia, aminek a második részét 2011-ben már ki is adták, az utolsó befejező részt pedig 2013-ban fogják.

A történetről: (moly.hu kiadói profil)
Főhőse a 14 éves Tory Brennan, Tempe unokahúga. A barátaival együtt egy istenháta mögötti szigeten élnek, tudós szüleikkel együtt, és miközben egy farkaskölyköt akarnak megmenteni egy látszólag gonosz kísérlettől maguk is megfertőződnek egy ismeretlen vírussal. Közben egy évtizedekkel azelőtt elkövetett bűnügyben is elkezdenek nyomozni és a történetből egy nagyon izgis, pörgős krimi-thriller keveredik ki, miközben a megfertőzött fiatalok egyre rosszabbul érzik magukat, ugyanakkor különleges képességek is elkezdenek kifejlődni bennük. 


Az érdeklődésemet mindenféle képen felkeltette. Nagyon várom!


Ti melyiket várjátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése