Keresés ebben a blogban

2014. február 4., kedd

Vámpírakadémia filmes infok (előzetes)

Nahh már csak 1 hónapot plusz 1-2 napot kell aludni és végre valahára a mozikba kerül a Vámpírakadémia film változata, mely Richelle Mead Vámpírakadémia könyvének adaptációja. A könyv nagy sikereket ért el nem csak a tinik körében.

De a lényeg:) a bemutató: 2014. 03. 06  info: innen

Amikor egy általam olvasott könyv kerül megfilmesítésre mindig izgalommal tölt el, hogy vajon miképpen fog az én kis elképzelt világom (és a szereplők) a filmvásznon visszatekinteni rám, vagy teljesen más lesz.


A trailer alapján bizakodó vagyok:)
Magyar szinkronos trailer:


Egyetlen kifogásom van az pedig nem más, mint a Dimitri Belikovot alakító színész: Danila Kozlovsky...
Kép: innen

De hogy megtekintettem IMDB-n a színészről a képeket

már nem vagyok annyira morci. Bár a hosszú haj szerintem nem áll jól neki...



Pár érdekesség


A filmkészítők

RICHELLE MEAD (író):

Papírról filmvászonra:

„Filmvásznon látni a könyvemet semmihez sem fogható érzés, olyan mintha életre kelne minden, amit megálmodtam, csak még nagyszabásúbb, még látványosabb, mint amit el tudtam képzelni. A könyvírás és a filmkészítés egészen más műfaj. Én az íráshoz értek, azt élvezem, viszont az írást filmre vinni, na az egészen más dolog. Leesett állal figyeltem Mark Waters és a stáb munkáját. Elképesztő, hogy milyen tehetségesek ezek az emberek.”



MARK WATERS (rendező):

A két női főszereplőről:

„Nagyon kevés olyan film van, amiben két egyenrangú női főszereplő van, akik ráadásul nem egymás ellenségei, hanem szóba állnak egymással. A legizgalmasabb része a filmünknek, hogy hogyan alakul, gazdagodik, mélyül Rose és Lissa kapcsolata.”



DEEPAK NAYAR (producer)

„A kézenfekvő lehetőségekkel szemben úgy döntöttünk, hogy három ismeretlen színészt választunk a főszerepekre. Azt szerettük volna, hogy a nézők tudjanak azonosulni velük. A mellékszerepekre viszont tapasztalt színészeket választottunk, hogy az epizódfiguráknak is súlya legyen.”

A Vámpírakadémiáról (Vampire Academy):

„Mark Waters azt mondta, hogy szerinte ez inkább egy középiskolai film, nem pedig vámpírfilm. És ez a mondata mindent helyre tett. A sztori történetesen egy furcsa világban játszódik, de valójában olyan problémákról szól, amelyekkel a hétköznapi emberek is találkoznak. A Vámpírakadémia szereplői nem azért bújnak elő a szobájukból éjjel, hogy egy sötét sikátorban az áldozatukra várjanak, hanem hogy tanórára induljanak.”



SUSAN MONTFORD (producer)

A Vámpírakadémiáról (Vampire Academy):

„A két lány között nagyon szoros a kötelék. Azt hiszem, ezt minden kamasz át tudja érezni, és az is, aki már volt kamasz. Amikor tizenéves korodban először van igazán jó, közeli, bizalmas barátod, akkor ő lesz a legfontosabb az életedben, akár fiú vagy, akár lány.”



DON MURPHY (producer)

A forgatókönyvíróról és a rendezőről:

„Amikor ismerkedtünk a könyvvel és készültünk a forgatásra, azt tartottuk szem előtt, hogy ez egy gimis történet, csak éppen vámpírok a szereplők. Minden idők egyik legjobb gimis filmje a „Heathers”, amit Daniel Waters írt, és szerencsénkre minden idők másik legjobb filmje pedig a Bajos csajok (Mean Girls), amelyet Mark Waters rendezett.”



MIKE PREGER (producer)

A regénysorozat rajongóiról:

„A könyveknek hatalmas nemzetközi rajongótábora van. A teljes kreatív csapatnak fontos volt, hogy megőrizzék a regények eredeti világát és a szereplőket úgy jelenítsék meg a vásznon, ahogy a könyvekből megismerték őket. Azt hiszem, ez tökéletesen sikerült, és a rajongók nagyon, nagyon elégedettek lesznek.”



DANIEL WATERS (forgatókönyvíró)

A vámpírfilmek műfajáról:

„Lássuk be, mindannyian láttunk már vámpírfilmeket. Már túl vagyunk azon, hogy bárkit izgalomba hozna, hogy hosszabbak lesznek a metszőfogak, senki nem fog felkiáltani, hogy jé, hát ezek vért isznak, őrület! Számomra éppen az a hozzáállás tetszett a könyvben, hogy oké, ezek vámpírok, de nekik is kell iskolába járniuk. Olyan problémákkal találkozhatunk, mint a valódi világban, például az iskolai kegyetlen gúnyolódásokkal. Igazi érzelmekkel és indulatokkal találkozhatunk, de mielőtt elfelejtenénk, hogy kik is a főszereplőink, azért mindig előkerül egy-két metszőfog!”



FRANK WALSH (díszlettervező)

A látványvilágról:

„Az összes díszletben ellenpontozásra törekedtem, a régi és az új keverésére. Különböző korokra utalnak a különböző tárgyak. Például a zárkák fura, gótikus, földalatti kamrák, amelyekben hi-tech biztonsági felszerelések vannak. Az is nagyon izgalmas volt, hogy a vámpír életmódnak köszönhetően rengeteg éjszakai jelenetünk volt, külsők és belsők is, ehhez hasonló feladatom még sohasem volt. A világítás is a díszlet része lett, és ez nagyon izgalmas volt számomra.”



JAMES O’DONNELL (vezető kaszkadőr)

A harci jelenetekről:

„Mark Waters azt kérte tőlem, hogy fejlesszünk ki egy olyan harcművészeti stílust, amelyről el tudjuk képzelni, hogy egy vámpíriskolában tanítják. Valami újat, frisset akartunk, ami persze mindig nehéz. Először csak ültem és gondolkodtam, hogy milyen is lehet egy vámpírok közötti harc? Különösen a strigák, a legfőbb ellenségek ellen? Leginkább az aikidót tanulmányoztam, aztán a ju-jitsut, a krav magát és néhány kardforgatási technikát. Egy strigával küzdeni olyan, mintha egy elefánt ellen harcolnál, hiába ütöd meg, észre sem veszi, mert olyan erős. Rád ront, és alig van ellene eszközöd. Azt a kevés eszközt, amit mégis be lehet ellenük vetni, nagyon alaposan kidolgoztuk.”




A szereplők

ZOEY DEUTCH alakítja ROSE HATHAWAYt, a kiképzés alatt álló dampyr testőrt:

„Számomra az a legvonzóbb Rose Hathawayben, hogy mindent végtelen szenvedéllyel csinál. Ennek persze van árnyoldala is, mert néha akkor sem tudja visszafogni az érzéseit, amikor az lenne jobb. Mindent azonnal kimond, amit gondol. Azt viszont még nem tudja, hogy az őszinteség néha kegyetlen tud lenni. Ami a szívén, az a száján, nem törődik vele, hogy az felbosszantja-e a másikat vagy sem.”

A felkészülésről:

„Amikor megkaptam a szerepet Los Angelesben, hónapokig edzettem, konditerembe jártam és harcművészeteket is tanultam. Aztán amikor Londonba utaztunk a forgatásra, volt két hetem a kaszkadőrtrükkök betanulására. Ez a két hét volt a legintenzívebb, legfontosabb része a szerepre való készülésemnek.”

Rose és Lissa barátságáról:

„Alig várom, hogy a Vámpírakadémia rajongói lássák a filmet. Olyan ritkán láthatunk két lány barátságáról szóló történetet. Számomra nagyon izgalmas volt, hogy új, inspiráló sztorit mutathatunk a lányoknak. Csodálatos Rose és Lissa igaz barátsága.”



LUCY FRY alakítja VASILISA ‘LISSA’ DRAGOMIRt, a mora hercegnőt

„Lissa igazán kedves, melegszívű, érzékeny mora. Olyasvalaki, akit szeretnek a közelükben tudni az emberek, mert odafigyel rájuk, tele van pozitív energiával, és maximálisan meg lehet bízni benne.”

Lissa és Rose barátságáról:

„Kamaszkorában az ember mindig a barátaihoz szalad, akár valami jó, akár valami rossz történik vele. Szerintem remek, hogy végre olyan film is készült, ami lányok barátságát mutatja be. Lissa és Rose mindig számíthatnak a másik támogatására, bármin is menjenek keresztül. Egy mágikus világban élnek, Lissa egy mora vámpír hercegnő, legjobb barátnője, Rose pedig egy kemény harcos dampyr, aki egyben a testőre is.”

A Zoeyval való barátságról:

„Furcsa módon Zoey és én elképesztően hasonlítunk Rose-ra és Lissára. Zoeyt szétveti az energia, szenvedélyes, tüzes, folyamatosan mozgásban van, táncol, énekel és vidámságot áraszt. Én sokkal nyugisabb és csöndesebb vagyok, azt is mondhatjuk, hogy álmodozó. A személyiségünknek köszönhetően nagyon hasonló kapcsolat alakult ki közöttünk, mint az általunk alakított figurák között.”



DANILA KOZLOVSKY alakítja DIMITRIJ BELIKOVot, a dampyr testőrt

„Dimitrij Belikov orosz, de évek óta Amerikában él. Nagyon titokzatos. Régi cowboy regényeket olvas. Szeret régi zenét hallgatni. A kedvenc ruhadarabja a hosszú bőrkabátja.”

A Vámpírakadémiáról:

„A Vámpírakadémia azért különleges történet, mert nem a vérszívó vámpírokról szól, hanem olyan vámpírokról, akiknek hétköznapi problémákkal kell megküzdeniük. Néha vidámak, néha dühösek, szerelmesek lesznek, vagyis úgy élnek, mint az átlagemberek. De azért vámpírok, vagy legalábbis félig vámpírok, egy másik világban élnek.”



GABRIEL BYRNE alakítja VIKTOR DASKOVot, a mora herceget

Viktor Daskovról:

„Viktor Daskovot játszom, aki jóságos és gondoskodó figura az Akadémián. Súlyos betegséggel küzd, a Sandovsky-szindrómával, de ezzel együtt Kirova igazgatónő mellett ő a legfőbb döntéshozó. Hogy mi a valós szándéka, az is kiderül.”



OLGA KURYLENKO alakítja ELLEN KIROVA mora igazgatónőt

Kirova igazgatónőről:

„A karakterem igaz különc, aki igazán szórakoztató. Sohasem játszottam még ehhez fogható figurát, és biztos voltam benne, hogy remekül fogom érezni magam a bőrében. Kirova egy mora, tehát vért iszik. Még hosszú, hegyes metszőfogaim is voltak! Kirova meg akarja védeni Lissát, de nem feszül be minden idegszálával, mint Rose. Lissa kedves lány, egy édes kis hercegnő. Kirova szerint viszont Rose rossz hatással van rá.”



SARAH HYLAND alakítja NATALJA DASKOVot, Viktor Daskov mora lányát

„Natalja Daskov nagyon fura lány, nem igazán tud beilleszkedni, ő az iskola lúzere. Nem érdekli a divat. Szemüveget kellett hordanom, hülye hajat csináltak nekem és még egy-két pattanást is kaptam a maszkmesterektől. Natalja összebarátkozik Rose-zal és Lissával, amikor visszatérnek a suliba. Ki akarnak maradni az iskola társadalmi életéből, és ha ezt akarod tenni, akkor egyértelmű, hogy Nataljával kell barátkoznod.”



A forgatási helyszínekről

A Szent Vlagyimir Akadémia az amerikai Montana erdőinek mélyén rejtőzik. Ez a valódi világon belül egy másik világ, amelyben a vámpírok a mindennapi életüket éjszaka élik, nappal viszont alszanak, hogy óvják magukat a napfénytől.
A Vámpírakadémiát (Vampire Academy) Angliában forgatták 2013 májusától 8 héten keresztül, egészen július közepéig. A felvételek nagy része eredeti helyszíneken készült, ebből 5 héten keresztül kizárólag éjszaka forgattak, így a stáb életritmusa is igazodott a vámpírokéhoz.
Az angliai tájak és történelmi épületek tökéletes alapot biztosítottak a Vámpírakadémia (Vampire Academy) világának megteremtéséhez.

Érdekességek szöveg: Big Bang Média

A végére pedig "egy-két" kép










































Ki várja már a filmet??? Kommentelni szabad:P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése