Keresés ebben a blogban

2014. augusztus 7., csütörtök

Az emlékek őre (filmes infok 3.)

AZ ’EGYEN’ EMBEREK - SZEREPOSZTÁS


Az erős szereposztásra Ralph Winter executive producer ad választ: „Ez egy olyan projekt, amelyre mindenki azt mondta: benne akarok lenni! Úgy gondolom, ez egyfelől Harvey Weinstein iránti tiszteletből fakad, amely a filmes világban övezi, másrészről abból a vonzerőből, hogy olyan legendás tehetségekkel lehet együttdolgozni, mint Jeff Bridges, Meryl Streep és Philip Noyce.”

 „A tapasztalt színészek mellett, mint például Alexander Skarsgård és Katie Holmes, egy csapat hihetetlenül tehetséges újoncunk is van. Habár Brenton Thwaites öregebb, mint a könyvben szereplő karaktere, megvan benne az összes adottság, amellyel Jonas is rendelkezik. Fiona szerepét játszó Odeya Rushba pedig mindenki bele fog szeretni, ártatlansága tökéletes a karakteréhez, szépsége pedig sok mindenkit el fog varázsolni. Úgy hiszem, hogy az Ashert játszó Cameron Monaghanra, aki kiegészíti a gyerekeket játszó színészgárdát, érdemes lesz odafigyelni!”

„Nem volt egyszerű egy 24 évest kiválasztani Jonas szerepére, aki 12 éves a könyvben” – teszi hozzá Bridges. „De aztán találkoztam Brentonnal, aki egyből levett a lábamról, és annyira jól hozza Jonas karakterét, hogy be kell lássam, tévedtem. Rengeteg van benne abból a szellemből, amelyet Lois kiemelt: nem az a lényeg, hogy a könyv minden egyes tényéhez hűek legyünk, sokkal fontosabb, hogy a könyv szellemiségét átadjuk.”

Skarsgård hozátette: „Izgatottan szálltam be a csapatba, mivel ez Jeffnek annyira fontos projekt volt. Még 15 évvel ezelőtt említette nekem, hogy meg akarja csinálni ezt a filmet. Mivel olyan régen véghez akarta vinni, hatalmas adag lelkesedést hozott a forgatásra”

Taylor Swift beválogatásáról Silver azt mondta: „még mielőtt Taylort beválasztottuk volna, már megírtuk, hogy Rosemary zongorázni fog. A The Weinstein Company egyik executivja látta Taylort élőben játszani, és nagyon megtetszett neki. Nehéz volt a karakterét a filmbe írni, mivel a könyvben már nem a közösség tagja, és csak 5 hétig bírta, hogy kiképezzék a következő emlékek őrének. A forgatás alatt Taylorból csak úgy áradt Rosemary karakterének fiatalsága, mi több, zenei hozzáértésével is hozzájárult a karakter kiteljesedéséhez. Mindig rácsodálkozok, hogy úgy írtunk egy Taylor karaktert a filmbe még azelőtt, hogy arra gondoltunk volna, hogy bevonjuk őt is a filmbe.”



A SZEREPLŐKRŐL


MERYL STREEP (Előljáró)

Meryl Streep majd 40 éves karrierje alatt karakterek elképesztő sorát ábrázolta a vásznon és a tv-ben is.

Szerintem őt nem kell bemutatni senkinek:) jó pár filmben csalt mosolyt az arcomra.

Díjai: Commandeur de L'Ordre des Arts et des Lettres, American Film Institute Lifetime Achievement Award, Film Society of Lincoln Center elismerése, National Medal of Arts Barack Obamától, Kennedy Center Honor.





JEFF BRIDGES (Az örökítő/producer)

Hollywood egyik legsikeresebb színésze, hatszor jelölték Oscar díjra, az elsőt pedig az Őrült szívben nyújtott alakításáért meg is kapta, továbbá Golden Globe-ot, SAG Awardot, és az IFP/Spirit Award for Lead Actor.

Jeff egyik igaz szenvedélye a fotózás és rendszeresen készít képeket a forgatásokon a színészekről, a csapatról, és a helyszínről. Minden film befejeztével a képeket egy könyvbe szerkeszti és mindenki, aki részt vett a munkában, kap egy példányt. Szerintem ez nagyon aranyos, egyszerre a hobbijának is él, másrészt olyan emléket állít a film forgatásnak amit ennél jobban át sem lehetne adni.



BRENTON THWAITES (“Jonas”)

Hat nagyobb filmmel maga előtt az ausztrál Brenton az idei év egyik feltörekvő színésze, akire oda kell figyelni. Sokoldalúsága, tehetsége és sármja Hollywood egyik legtöbbet foglalkoztatott fiatal színészéve tette Thwaites-t.
Karrierjét az ausztrál Home and Away, SLiDE és Sea Patrol című sorozatokban kezdte. A Queensland University of Technology-n végzett, első filmszerepét a Charge Over You című független filmben kapta. 

Itt van nekünk a 1989-es születésű tini bálvány:D hát igen... ha fiatalabb lennék már csak miatta megnézném:D 



ALEXANDER SKARSGÅRD (“Apa”)

Én innen ismerem őt: megkapta az 1000 éves viking vámpír, Eric Northman szerepét az HBO sikersorozatában, a True Blood – Inni és élni hagyniban, ahol Anna Paquinnal és Stephen Moyerrel játszott együtt. A sorozat sikerét a jó forgatókönyv, a remek színészi alakítások és a vámpírláz hozta meg. A True Blood a 7. évadát kezdte el 2014-ben.


És ő az, aki miatt az én korosztályom és a TB rajongók figyelmét felkeltette:D:D:D a film:D:D




KATIE HOLMES (“Anya”) 

Színésznőként számos elismerést sepert be filmekben és a színpadon nyújtott teljesítményéért, olyan kasszasikerekben szerepelt, mint Christopher Nolan Batman: Kezdődik!, vagy a kritikusok által elismert Jégvihar Ang Lee rendezésében, és Peter Hedge Hálaadás. 

Ahonnan szinte mindenki ismeri: 1997-ben megkapta Joey Potter szerepét a Dawson és a haverokban, ahol James Ven Der Beekkel és Michelle Williamsszel játszott együtt.




ODEYA RUSH (“Fiona”) 

Odeya egy gyönyörű és üde színésznő, aki egyre több rajongót szerez Hollywoodban. Egyik napról a másikra szerzett átütő sikert a Disney féle Timothy Green különös életében, ahol Jennifer Garnerrel és Joel Edgertonnal szerepelt együtt. Világszerte több ezer jelentkezőt hallgattak meg a szerepre, amelyet végül Odeya kapott meg. Számos TV sorozatban szerepelt, mint a Különleges ügyosztály és a Félig üres.






CAMERON MONAGHAN (“Asher”)

Cameron a Shameless – Szégyentelenek sorozat rendszeres szereplője, amelynek 4. évada most készül. A sorozat mellett Cameron szerepelt a 2014-es Vámpírakadémiában, amelyet Mark Waters rendezett.









TAYLOR SWIFT (“Rosemary”) 

A 23 éves Taylor Swift hétszeres Grammy díjas és a ő a legfiatalabb, aki elnyerte a zenészszakma legnagyobb elismerését, a Grammy díjat az év albumáért. Ő az egyetlen olyan női előadóművész (és a negyedik előadó), akinek 2 albuma is elérte az 1 milliós eladást még az első héten (2012: RED, 2010: Speak Now). 

Taylor hangját kölcsönözte Audrey-nak a Loraxban. A Hang ereje című film záródalát, a Sweeter Than Fiction is ő írta, amely a Britain’s Got Talent nyertes Paul Potts történetét meséli el. Két dalt is írt az Éhezők viadalához, amely a Grammy Award for Best Song Written for Visual Media díját és Golden Globra is jelölték. A Saturday Night Live házigazdája volt, és szerepelt Garry Marshall Valentin nap című filmjében és az Emmy díjas Helyszínelőkben. 


Azt hiszem eléggé erős színészgárdát állítottak csatasorba a film készítői. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése