Keresés ebben a blogban

2012. augusztus 17., péntek

Kresley Cole - Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 1)

Ulpius ház (2009)

Fordította: Berki Judit

ISBN: 9789632542737

Oldal: 438

Halhatatlanok alkonyat után 1






Lachlain, a klán félelmetes fejedelme több ezer éve keresi azt a nőt, aki a legenda szerint lecsillapítja forrongó dühét. Lachlain maga a tökéletes férfi: gyönyörű, okos, szenvedélyes, de elátkozott, aki minden teliholdkor vérfarkassá változik. Egy nap Párizsban rátalál egy diáklányra, aki szülei halálának ügyében nyomoz, és bár ösztönei azt súgják, hogy Emma az igazi, mégis minden porcikája tiltakozik ellene. A titokzatos lány ugyanis vámpír, a vérfarkasok ősi ellensége. Lachlain mégsem bírja legyőzni a vér szavát, elrabolja a lányt, és ősi birtokára viszi. Útjuk során nemcsak Emma szerelmét kell kivívnia, hanem az őket üldöző vámpírokat is le kell győznie, akik maguknak követelik a lányt mint fajtájának utolsó képviselőjét…



Kresley Cole, nem tudom eddig mi miért is nem találkoztunk. A könyve(i)d valahogy nem szerepelt a várólistámon, sehol se. Tudtam, hogy vagy, elvileg jók a könyveid, de nem éreztem késztetést, hogy neki álljak a könyvsorozatodnak.

Végre kinyitott a központi könyvtár, de sajnos a nyitás utáni 3. napon sikerült eljutnom, így a friss megjelenésű könyvekről lecsúsztam L. Nézelődtem azért, hátha látok valami fincsiséget. Így akadt meg a szemem a halhatatlanok sorozaton. Néztem bent van az első rész, második és a negyedik. Hirtelen megvilágosodtam, ha jól tudom nekem otthon megvan a harmadik rész. Ilyen sem sűrűn van, hogy egybe az egész sorit ki lehet venni, mindig hónapokat kell várni a következő részre. Nem tudom milyen indítatásból, de még régebben megvettem a 3 résztét a sorozatnak. De hogy miért pont a harmadikat, nem tudom. Most még is jól jött ki.

Így szépen jött velem haza a sorozat, mintha itthon nem várna rám több mint 20 olvasatlan könyv. Jahh és csak nézem a friss megjelenéseket és csöpögtetem a nyálam, hogy kell ez, kell az….

Első sorban kedves moly társaimhoz szólók, hogy miért is nem csesztettek ezzel a sorozattal. Láttam, sok figyeltem olvasta és nagyon jó kritikák születtek tőlük. De ilyenkor mondani kell nekem, hogy OLVASD el, mert nagyon jó.

A könyv hirtelen váltás volt a mostanában olvasott YA-k után, mivel ott már a csók is nagyon szó, itt pedig már a 30 oldalon egymásnak estek. Amit kifejezetten nem szeretek, pl: Alvilág urai nálam azért vágta el magát, mert csak sex-eltek össze vissza, meglátták egymást és már gerjedtek is egymásra.

De előbb térjünk ki egy kicsit az világra:
Szövetség: ez egy szervezet, amibe minden halhatatlan teremtmény bele tarozik, azért, hogy az embere elől rejtve maradjanak.
Vámpírhorda: a szövetség legtöbb frakciójának az ellenségei. Képesek teleportálni vagy más néven illanni. A szokásos vámpír dolgok igazak rájuk, vért szívnak, nap nem érheti őket. Minden vámpír keresi menyasszonyát (aráját), örök feleségét, az egyetlent, aki a vérét veheti, vagy aki csókjával életet lehet testébe és jéggé fagyott szívébe.
Ősapák: a Horda törvényes uralkodója Kristoff. Emberből lett vámpírok serege,akik nem isznak vért közvetlenül a testből, és a Horda ellenségei.
Fúriák: kegyetlen női harcosok, az igazság rendíthetetlen szolgálói, feladatuk a bujkáló bűnösök felkutatása. Királynőjük Könyörtelen Alecta.
Lidércek: áttetsző kísértetszerű lények. Legyőzhetetlenek.
Démonhierarchia: egyes nemzetek a Horda támogatói.
Boszorkányok háza: misztikus kalmárnép, akik varázserejüket áruba bocsátják.
Ghoulok: zöldes, rothadó bőrű, barbár szörnyetegek (egykor ember), a szem sárga. Számuk fertőzés útján növekszik (harapás, marás). Többnyire csapatban portyáznak.
Lykae klán: Vérfarkasoknak is nevezik őket, a Horda ellenségei. Keresik a társukat, akik segítségével a bennük élő szörnyeteg kezelhetővé válik. Csak egy társa lehet egy lykan-nek.
Örökösödés: a Szövetségben betöltött pozíciókért, 500 évente tör ki.

A fentiekből jól látszik, hogy itt egy nagyon jól kidolgozott világról van szó. Ahol minden természetfeletti lények megvan a helye, funkciója.

A vámpíréhség egy lykae és egy vámpír- páros kapcsolatának beteljesedéséről szól. Van itt sex, gyilkolás, nyomozgatás, tehát minden ami kell.

Valamikor réges-régen egy vámpírhorda csapdába csalta Lachlain és egy sziklához láncolta Párizs katakombáiba, ahol folyamatosan kínozták és a tűz által nap mint nap meghalt, majd feltámad. A sok évnyi szenvedés alatt, egyszer csak megérezte társának illatát.
Emma egy félig vámpír félig vakűr. Szüleit nem ismeri a valkűrök csoportja nevelte fel. Anyja korán meghalt, apját pedig felkutatni jött Párizsba.
Így találkoznak ők ketten, amikor is rögtön Emma egy brutális támadás áldozata lesz Lachlaintől. Itt már egymásra gerjednek, Emma nem érti miért is mozgatja meg a farkas, míg Lachlain folyamatosan magához akarja láncol és végre sexelni. Ez 30 oldalon történt, így negatívan folytattam az olvasást. Egy újabb érzelmek, történet nélküli pornó könyv. Szeretem én az erotikát nincs bajom vele, de azért nem pornót akarok olvasni.

Tehát folytattam a könyvet és igen pozitív csalódás ért. Emma nem a tipikus tökös csaj, pont az ellenétet. Félénk, gyenge, mindentől fél és nem fogadja el a helyzetet, hogy Lachlain társa legyen. A családja is megmondja neki, hogy mit csináljon. Így a könyv során egy igen jó személyiségfejlődést láthatunk, amikor is kilép ebből a félénk karakterből. Nem egy tökös Cat-et kapunk, hanem egy lányt aki végre ki meri nyitni a száját és fél, megijed, de legalább már van mersze és teljesen racionalista.

Nagyon tetszett, ahogy a kettőjük kapcsolata kiteljesedett. Utána volt még egy két erotikus jelenet, amivel még békültem, de már láthatóak voltak az érzelmek is. Így kb a 10 fejezet után már nagyon élveztem, a történetüket és boldog voltam, hogy igen van erotika de nem csak bassznak (bocsánat a kifejezésért) össze vissza.

A könyv egész végig fordulatos, számos nem várt cselekmény volt, amitől csak még jobban olvastatta magát.

Egy új kedvenc írót köszönthetek az író klubbomban.

Összességében: oda vissza vagyok a könyvtől. Tökéletesen felëpített világ, fantasztikus cselekény. Nem össze vissza sexelés, vannak érzelmek. Egy normális női főszereplő aki teljesen racionálisan viselkedik. van szerelmi szál, csalâd, akció mi kellhet még?

Akkor még is mire a fél csillag levonás? Az első rész mindig bevezető kötet és a többi csak jobb szokott lenni, ebből okulva hová értékelném a többi részt?? :) 

5/4.5

Természetesen már a második részt olvasom, és eléggé jól haladunk egymással:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése