Keresés ebben a blogban

2012. július 30., hétfő

Alyson Noel - A szerencscsillag - Halhatatlanok 5

Könyvmolyképző kiadó (2012)

ISBN:9789632455860

Fordította: Gazdag Tímea

Oldal: 304




 

Sorozat részei:

1: Mindörökké
2: Kék hold
3: Árnyvidék
4: Sötét láng

A várva várt sorozatomból végre megjelent a következő rész. Sajnos ebből nem érződik ki az irónia pedig így gondolom. Nagyon de nagyon szeretném szeretni ezt a sorozatot, de ez a rész volt az eddigiek legrosszabbika. Sokan utálják, nem érik miért is olvassa ezt valaki, aminek meg van az alapja. Mert én bármennyire is szeretném és szeretnék pozitív dolgokat mondani róla (teszem amikor tudom:D) ez a sorozat már ezzel a résszel az átlagon aluli, egyszer olvasható szint alá csúszott nálam is.

Az első rész jó könyv volt, új világ teljesen új szemléletmód, nem vámpíros, vérfarkasos, természetfeletti lényes hanem reinkarnációs, később picit időutazós a visszatekintések miatt. Viszont történés, cselekmény nincs:(

Röviden az eddigi történet (csak nagy vonalakban)

Danem a hős szerelmes, aki keresi szerelmét Evert. De sajnos a szerelmük soha nem tart sokáig, mert a gonosz Drina megöli mindig Evert, miután Damen megtalálja, így csak rövid ideig lehetnek együtt. Drina azért öldösi folyamatosan Evert, mert szerelmes Damen-be és vissza akarja kapni. Mivel hosszú életük során (halhatatlanok), együtt voltak egy darabig, míg Damen fel nem világosodott, hogy neki csak is Ever kell.
Napjainkban Damen újra megtalálja Evert és megitatja vele az elixírt, így halhatatlan válik belőle is. Nincs szüksége többé ételre, csak az elixírt kell innia, ezáltal már a meglévő aura látása, gondolat hallása és az egy érintés által kiolvassa mások élettörténetét ,,ereje" is felerősödik. Az első rész a megismerésről, egymásra találásról és óóó milyen sexi pasi ez a Damen-ről szól. Majd később már Drina is feltűnik és elkezdődik Ever vs Drina harca Damen fiúcskáért. Ever folyamatosan tanulja a hallhatatlanság által szerzett új képességek fejlesztését a küzdelemhez, de mint mindig nem lehetnek együtt Damennel egyszerűen, hanem csomó felesleges probléma nehezíti a kapcsolatukat. Feltűnik Roman is, aki pedig Drinába szerelmes, ezért utálja Dament. Itt már nagyon bonyolultak a szálak, ki mikor kivel volt a múltban illetve, hogy senki sem kaphatja meg akit szeretne. A nagy háttérjátékos Roman, aki kevergeti a szálakat, de annyira átlátszó, hogy te, mint olvasó tudod, hogy mi a szitu, de Ever nem látja... butácska picit, folyamatosan bele esik ugyan azokban a hibákba.
A harmadik rész kb. ugyan erről szól, hogy Damen meg Ever szenved egymással, csak itt már bejön a képbe Árnyvidék is, ez az a hely ahol a meghalt halhatatlan lelke bezárva csámborog, mert hogy nem juthatnak el a nyugodt halál utáni helyre. Roman megpróbálja elpusztítani Ever és Damen között lévő hatalmas szerelmet. Ever ,,barátokra" talál egy iker pár képében Romy és Rayne-re, akikkel Nyárvidéken találkozi, míg kutatja a kiutat Roman csapdájából. Ebben a részben új szereplővel bővül a szerelmi vonalak életújára tévedő Jude, aki mindig feltűnik Damen és Ever szerelmi kapcsolata során, és az évek alatt néha Ever vele jött össze...persze erről is csak később tudunk meg dolgokat.
A negyedik részben a legjobb barátnő (Haven) Ever ellen fordul, mivel hogy Ever meg akarja menteni Havent és megitatja vele az elixírt viszont, Haven nem Everék oldalára áll, hanem Romanékéra. Havent teljesen oda van az új erejétől és mindenkinek el akarja mondani, hogy vannak halhatatlanok és ezt Ever igen nagy fenyegetésnek érzi, így szépen eltávolodnak egymástól, mígnem Ever már a fekete mágihoz fordul kisebb nagyobb szerencsével. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a hű de nagy történesek közepette történt egy apró probléma, Damen és Ever nem érhet egymáshoz, mert akkor meghalnak vagy mi is lesz. Már nem emlékszem pontosan:) 
Ezen felül nem szabad elfelejteni, hogy Ever folyamatosan mondja, hogy milyen sexi Damen, álomszép... de valahogy nem megy nekik az együtt lét.

Nem tudom elhinni, hogy ez a történetet 6 részig húzta az írnóő, pedig sikerült neki. Szerintem egy három részes soriba sokkal jobb lett volna, picit több odafigyeléssel és átdolgozásokkal.

De miért is olvasom még mindig a sorozatot akkor? Őszintén, nem tudom, valamiért szeretni szeretném a a sorozatot. Sajnálom ezt a buta Evert, hogy ennyire hülye ember nem létezhet.  Illetve nagyon várom, hogy végre ketten egymáséi lehessenek, mert hogy már sexelnének nagyon (2-3 rész óta megy róla a szenvedés, de hát nem érhetnek egymáshoz) és megy rajta a sírás rívás, hogy nem lehet. Úgy hogy nagyon szeretném az utolsó részben olvasni, hogy sikerült nekik:) Tehát kíváncsi vagyok, még mit tud kitalálni az író, hogy tudja tovább húzni és már csak egy rész van hátra. Ha 5 részen túl vagyok, akkor az egy már nem oszt nem szoroz, főleg hogy rövidek kis könyvecske, így sok időmet sem veszi el.

Nahh akkor az 5 rész:
Az első rész igen becsapós, mert már úgy éreztem, hűűű bele is csaptunk a lecsóba, mivel Ever gyakorol Haven ellen, hogy meg tudja ölni, de ez csak 4-5 oldal után derül ki, hogy csak teremtet Haven. Pedig én már úgy megörültem, hogy az első fejezetben is történik valami. De nem... Után megint meg akarlak csókolni Damen, hozzád akarok érni, menjünk az általad ,,varázsolt" helyre a kis kunyhóba, ahol meg tudjuk érintetni végre egymást és be tudunk dőlni a fotelbe és a régi életüket tudjuk a TV-ben nézni. Komolyan, ha őket ez teszik boldoggá, tegyék. Evernek eddig is feltűnt, hogy Damen néha lódít, és nem minden úgy volt, ahogy mondta. PL: vannak cenzúrázott ,felvételek" amiket nézhet Ever, de vannak gombok, amiket nem nyomhat meg a távkapcsolón. Mivelhogy a távkapcsoló gombjai 1-1 életüket meséli el. Ever nagyon keményen incselkedik Damennel és megnyom egy tiltott gombot, ahol is azt látja, hogy ő rabszolga volt... Teljesen ledöbben, majd felelősségre vonja drága kis szerelmét, hogy ezt miért nem mondta el. Természetesen Damen kivágja magát, hogy ő csak Evert védte, hogy csak a szépet és a jót lássa a múltból, mert hogy az rosszul érintené az ő kis lelkét. Azért vannak a rossz életek, hogy megtapasztalja a jót és a rosszat is azért hogy jól tudjon élni szeretetben és szeretni tudják egymást. A lényeg, hogy az egész életükben a jó és a rossz azért történik, hogy ŐK SZERETNI TUDJÁK EGYMÁST. Azt a rohadt, ezt hogy találta ki Noel néni... csak fogtam a fejem. Ez még az első 40 oldalon történt. ekkor picit megijedtem, hogy a 301 oldalas könyv alatt sokat fog még nekem fájni a fejem. Még jó, hogy mindig van itthon Saridon:D
Ever folyton szidja Szabint (nagynénivel él, mert a szülei autóbalesetben még régen meghaltak), hogy miért nem érti meg őt. Hát eléggé kiakasztó volt, ahogy vele beszélt illetve a saját magával vitatott beszélgetések során a gondolatai sem semmik, mivel azt hiszi ő szarta a spanyol viaszt: ,,Nem lesznek korlátozások, szobafogás, semmi ilyesmi. Mert a helyzet az, hogy nem kell itthon laknom. Nem mintha muszáj lenne belenyugodnom ebbe az egészbe. Vannak lehetőségeim - rengeteg lehetőségem. Neki pedig fogalma sincs arról, hogy meddig vagyok képes elmenni, hogy úgy tűnék, nincs egyéb lehetőségem. Úgy teszek, mintha ennék, miközben már nincs rá szükségem, úgy teszek, mintha tanulnék, pedig már nem kell, úgy teszek, mintha olyan lennék, mint a többi normális, tizenhét éves lány, aki az életében részt vevő felnőttektől függ étel, lakhely, pénz és egész jóléte dolgában - holott közel sem vagyok ilyen lány." Ever drágám itt nálam nagyon elvágtad magad ezzel a szép kis monológgal. Tényleg ne tanulj, mert még a végén lenne egy kis eszed és észrevennéd az ármánykodást és a csapdákat. Hát no comment.... örülök, hogy van önbizalma.
Haven és Ever harcáról szól végül is a könyv, többször is összetalálkoznak, de a végső csatára várni kell nagyon sokat. Az első összecsapás során Haven elülteti Ever fejében, hogy Damennek vannak titkai és nem biztos, hogy ő olyan jó ember, mint amilyennek hiszi.
Juddal is szeretné rendbe tenni a dolgokat, mivel ő ölte meg Romant, de Ever megakadályozhatta volna, így van pici bűntudata emiatt. De természetesen soha nem megy egyszerűen semmi.
Milest beavatja a részletekbe Damen, ami által Ever nem túl szép fényben virít Miles előtt így az ő barátságuk is meginogni látszik.
Ever mély lelki válságba kerül, hogy Damen-e az igazi? Picit külön válna útjaik, és Ever vívódásait olvashatjuk nagyon sok oldalon keresztül. Amikor is mindenki tudja, hogy ő az hát persze, ő a legjobb ember a világon és titeket egymásnak teremtett a sors.
Néha voltunk a suliban, ott beszélgettek, majd a könyves boltba beszélgettek, majd Roman házánál kutakodott Ever, járunk Nyárvidéken és Árnyvidéken is. De semmi említésre méltó nem történt.
Ever legyőzte a gonoszt (Haven) és rájött hogy az ő mindenkori nagy szerelme Damen.
Hogy mi lesz az utolsó részben??? Nagyon várom, mert szerintem most már Ever nem tud többet vívódni Damennel kapcsolatban, mert hogy minden részben eddig ez volt.

A szerencsecsillag címet, nem igazán értem. Evernek van egy szerencsecsillaga és kíván, ami nem teljesíti a kívánságát. Úgy hogy szerintem ez nem a legmegfelelőbb cím. Bár ha a történetből indulunk ki, hogy Ever még mindig nem tudja hogy Damen a nagy Ő tényleg nem tudtam volna jobb címet adni neki.

Ez a rész volt a sorozat leggyengébb része. De tényleg várom, és kíváncsi vagyok mi lesz a vége. Alig várom, hogy végre egymáshoz érhessenek:D:D

5/2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése