Keresés ebben a blogban

2012. július 17., kedd

Cicieró Könyvstudió várható megjelenések

Volt picit időm nézelődni és még találtam várható megjelenéseket amik érdekelnek.

Így bővítem a kis listámat, amit szeretnék elolvasni:)

Angelini Josephine: Baljós csillagok


Fordította: Lacza Katalin

432 old., fűzött

Fogy.ár: 2990 Ft.

Szembeszállhatsz-e a sorsoddal?

Helen Hamilton tizenhat éven át próbálta eltitkolni, hogy más, mint a többiek, ami igencsak nehéz feladatnak bizonyult egy olyan apró és nyugodt szigeten, mint amilyen Nantucket. A helyzet azonban egyre vészjóslóbbá válik: Helen rémálmokat lát, és amikor felébred, az ágyneműje csupa piszok és por. Az iskolában hallucinációk gyötrik: minduntalan három nő jelenik meg előtte, akiknek szeméből könnyek helyett vér folyik.

Amikor Helen először találkozik Lucas Delosszal, még nem sejti, milyen szerepet szán kettejüknek a sors abban a tragédiában, amely a történelem során újra meg újra megismétlődik. Ahogy Helen fokozatosan földeríti ősei titkát, rá kell jönnie, hogy a mítoszok nem csupán legendák. És azzal is szembesülnie kell, hogy még a félistenek sem tudnak szembeszállni az erővel, amely hol egymás mellé sodorja a fiút és őt, hol elszakítja őket egymástól.

Várható megjelenés: július

 2011 áprilisában jelent meg Amerikában. Goodreadsen 11 913 olvasták eddig és az 5-ből  4,15 az értékelések pontszáma.

Szerintem ez igen magas, a többi könyvhöz képest, így már nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
A külföldi vélemények igen megoszlanak róla, valakinek vagy nagyon tetszik vagy azt mondja szörnyű. Alig találtam olyat aki közepesre értékelte volna a könyvet. Ezáltal jól megosztja a társaságot, de a többségnek még is tetszik. Akarom, kell:) Bár eddig idén 3 nagy csalódás is volt már könyvek terén amit mindenki ajánlott hogy milyen jó pl: Füst és csont leányai amit mindenki ajnároz én meg már lassan 1 hónapja ülök rajta és szenvedek.

Lauren Oliver: Káosz (Pandemonium)


Nincs halálosabb kór a szerelemnél
Fordította: Heinisch Mónika
344 old., kötött
Fogy.ár: 2990 Ft.

"− Szóval korábban hogy hívtak? – kérdezem, mire megáll. Nem fordul meg, miközben folytatom: − Úgy értem, azelőtt, hogy a Vadonba jöttél.
Egy darabig még dermedten áll, aztán megfordul.
Jobb lesz, ha lassan hozzászoksz – mondja halkan, de határozottan. – Minden, ami voltál, az előző életed, az ismerőseid… elporladtak. – Megrázza a fejét, majd még szigorúbb hangon folytatja. – Nincs olyan, hogy azelőtt. Csak most van, és ami ezután következik."

Lauren Oliver felvillanyozóan izgalmas második kötettel folytatja a Delíriumban megkezdett történetet. A trilógia első kötete, a Delírium 2011-ben előkelő helyezést ért el a New York Times bestseller listáján. A fordulatos folytatásban szinte sisteregnek a vad elszántság, a tiltott szerelem és egy kitörni készülő forradalom lángjai.

Várható megjelenés: augusztus

Goodreads infok: 2012 februárjában jelent meg kint, 20 077 olvasó, 4,24 értékelés.

Hmm ez is igen kecsegtető, de az első is ilyen kecsegtető adatokkal szolgált:)

Lehet hogy csak azért nem tetszett az első rész, mert eléggé sok disztópiás YA könyvet olvastam egymás után, ezáltal nem éreztem egyedinek a történetet. Kb ugyan olyan volt mind mind, és teljes mértékben kiszámítható.
Egy két jó fordulat volt benne, de semmi több. Valamiért még is megfogott és várom a második részt.
Remélem pozitívan fogok csalódni és nagyon fogom élvezni a könyvet!


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése