Keresés ebben a blogban

2013. július 29., hétfő

Fumax kiadó várható megjelenések (2013 v 4 az év hátralévő részében várhatóak)

Az elmúlt héten a Fumax kiadó bejelentette a még idénre tervezett megjelenéseket. 2-tőt nagyon várok, és szemezgetek két sorozatukkal is, csak lenne ennyi időm olvasni, mint amennyi könyvet én elszeretnék olvasni:)

Kezdjük is az elsővel, amely Ann Aguirre: Helyőrség – Outpost


A kiadó szavaival élve: (forrás)

A Menedék – Enclave folytatása, a Razorland trilógia második kötete, amely a megjelenésekor USA Today sikerkönyv lett. 
műfaj: young adult (15+)/sci-fi/fantasy/horror/posztapokaliptikus/romantikus 
A minőség elvileg tovább javul, a Goodreadsen az Enclave 3.92-n áll majdnem 24 ezer olvasói értékelés alapján, az Outpost pedig 4.13-on nyolcezer értékelésből. Már az értékelések száma is igen impresszív, ezek alapján is lehet következtetni rá, hogy igencsak sikeres a trilógia. 
A fordítást ezúttal a neves műfordító Gálla Nóra végezte, ő leginkább Ian M. Banks regényeinek kiemelkedő magyarra ültetéséről ismert. 


Nagyon várom ennek a sorozatnak a második részét, mert teljes mértékben lenyűgözött az első könyv. Imádtam a komor és valóságos posztapokaliptikus világot, Pikket és Fakót, a történet alakulását.
Az első részről az én kis élménybeszámolóm:) Menedék

Megjelenés: 2013 szeptember

A második is egy sorozat, mely szintén disztópa kategóriába tartozik, mi lehetne más mint:  Dan Wells: Fragments (még nincs hivatalos magyar cím).


A kiadó szavaival élve: (forrás)

A Partials – Részben ember folytatása, a Részlegesek trilógia második kötete. 
műfaj: young adult (15+), sci-fi, posztapokaliptikus, disztópia, romantikus 
A minőségi fejlődés itt is megvan, a Partials 3.97-en áll a Goodreads olvasói értékelések alapján, míg a Fragments 4.20-on. 
Nem csak a minőség ugrik meg, hanem a mennyiség is, nagyjából másfélszer olyan terjedelmes lesz ez a kötet, mint az előző. A fordító ezúttal is Bayer Antal. Dan Wells az egyik kedvenc fiatal írónk, a Nem vagyok sorozatgyilkossal itthon is sikeresen debütált, de reméljük még tovább tudjuk növelni a népszerűségét, mert megérdemli. 

Ezt a könyvet is várom, a függővég a végén engem annyira nem döbbentett le, de mégis annyira kíváncsi vagyok, hogy mi fog itt még történni. Szerethető karakterek, jó világfelépítés, izgalmas cselekmény:)
Az első részről az én gondolataim: Részben ember

Megjelenés: 2013 szeptember vége


A két sorozat ég és föld, annyiban hasonlítanak csak, hogy egy műfajba tartoznak. Mind a két könyvben egy olyan jövőt tár elénk az író, amit nem szeretnék ha bekövetkezne. A főhősök között még van egy hasonlóság mind a kettő lány, de természetesen egy pici szerelmi szál is van a légkörben, így a fiúk is megjelennek. A Menedékben kiderül, hogy nem csak a Föld alatti világ létezik, a Részben emberben pedig, hogy nem csak a szigeten élnek emberek... Van benne akció, felfedezés, kutatás, izgalom, nyomozás, ha még nem olvastad őket, akkor hajrá, mert tényleg nagyon jók! YA kategóriába tartozik mind kettő, de szerintem idősebb korosztály számára is élvezhető és nem csak lányok számára!


A következő két könyv a Fumax kiadó fantasy vonalát erősítik, a felnőtt korosztály számára. Én még nem olvastam őket, de mind a Széthullott birodalomról mind a Riyria krónikákról nagyon jó véleményeket olvastam.

Michael J. Sullivan: Riyria krónikák 3. kötet, Nyphron rising (végleges magyar cím még nincs)

A kiadó szavaival élve: (forrás)

műfaj: fantasy/kaland 
Az utóbbi évek legnépszerűbb új angol nyelvű fantasy sorozata itthon is kezd beindulni, úgy látszik jót tett a festett borító a második kötetnél, és egyre többen fedezik fel maguknak ezt felhőtlen szórakozást nyújtó szériát, habár a történet előrehaladtával itt is egyre keményebb dolgok zajlanak majd. Hasonlóan a Trónok harcához, senki sem lesz biztonságban. 
Ahogy látjátok a megjelenés gyakoriságát is próbáljuk pörgetni, hogy legalább évi kettő kijöjjön belőle, nem szeretnénk a rajongóknak szenvedést okozni, hogy többet kelljen várni a folytatásokra. A fordító a második részhez hasonlóan a remek Matolcsy Kálmán lesz. 

Tervezett megjelenés: 2013 október



Mark Lawrence: Tövisek Császára 

A kiadó szavaival élve: (forrás)

A Széthullott birodalom trilógia záró kötete. 
műfaj: fantasy/sci-fi 
Már a Tövisek Hercege is jól ment, de a Tövisek Királya megjelenésével tovább nőt a sorozat népszerűsége (már-már kezd vetekedni a kiadónk eddigi csúcs sorozatával az Assassin's Creeddel), így reményeink szerint ez a kötet lesz a karácsonyi szezon egyik nagyágyúja. Angolul ugyan csak augusztus 6-án jelenik meg, de már kezdenek szállingózni a kritikák a kinti blogerektől, és eddig elsöprően pozitív a fogadtatás. A fordító ezúttal is természetesen Gy. Horváth László lesz, a kötet terjedelme pedig nagyjából meg fog egyezni a Tövisek Királyáéval. 
Jorg története ugyan itt befejeződik, de a továbbiakban sem kell elbúcsúzni a Széthullott birodalomtól, hiszen jövőre kezdetét veszi egy új trilógia, új szereplőkkel. 
Tervezett megjelenés: 2013 november második fele


Az ötödik könyvet bevallom én nem ismerem, de biztosan van olyan aki örül neki:)

Peter Grimsdale: Battlefield 4 – Countdown to war 

A kiadó szavaival élve:) (forrás)

műfaj: akció thriller 
sorozatiság: Fumax Game 
Az idén ősszel megjelenő, szokás szerint bombasikernek ígérkező Battlefield 4 játék alkalmából jelenik meg ez a könyv. A Battlefield 3 regény szép sikert ért el itthon és külföldön, és minőségben fel tudta venni a versenyt Ken Follett vagy Frederick Forsythe thrillerjeivel. Ezúttal ugyan Andy Mcnab nem vesz részt a könyv megírásában, így az előző kötet társszerzője, Peter Grimsdale lesz a felelős érte, de a pletykák szerint az előző kötetnél is neki jutott a feladatok oroszlánrésze, úgyhogy bízunk benne, hogy ezúttal is egy jó könyvet kapunk. A történet nagyrészt Kínában fog játszódni amúgy, és elvileg semmi köze nem lesz a Battlefield 3 – Az orosz sztorijához. Ez utóbbi itt a molyon ugyan nem kapott túl nagy figyelmet, de szerencsére máshol igen, és az Assassin's Creed sorozatunk mellett a legsikeresebb videójátékos regényünk lett. 
Tervezett megjelenés: november




A kiadó ismertette nagy vonalakban a 2014-es tervüket is:) (forrás)

Az új Assassin's Creed regényt is kiadnánk idén, de minimális esélyt látunk rá, hogy időben megkapjuk a kéziratot, így valószínűbb a 2014 tavaszi megjelenés. 

2014 tavaszán jeleni meg majd a legújabb fantasy szenzációnk, Anthony Ryan: Blood Song (A vér dala) című regénye. 

2014-ben jelenik meg az Árny fia folytatása, és a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia záró kötete. 

Reményeink szerint 2014-ben megjelenhet az Emily the Strange folytatása is, de ezt biztosra nem ígérhetjük még, mivel a jogtulajjal elég nehezen tudunk néha zöldágra vergődni, az idei megjelenés is emiatt maradt el. 

A Virals illetve a Leviatán ébredése csak most jelent meg, úgyhogy ezeknek a lehetséges folytatásairól még korai lenne nyilatkozni. 

Képregények kiadását nem tervezzük 2014-ben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése