Keresés ebben a blogban

2013. július 2., kedd

Gabo kiadó várható megjelenések (2013 v 1)

Bevallom eddig a kiadó valahogy kiesett a látóteremből, aminek az oka, eddig nem igen voltak könyvei ami felkeltették volna az érdeklődésemet. De most kettőt is találtam magamnak egyszerre:)

Ma elvileg mind a két könyv megjelent, úgy hogy meg is vásároltam őket:)


Tarereh Mafi delejes erejű első regényében egy emberfeletti erővel rendelkező lány egy hatalmi játszma közepén találja magát egy szánalmas világban, mely tele van vérpezsdítő szerelemmel, kábító gonoszsággal és a jövőt meghatározó választásokkal. Senki sem tudja, miért végzetes Juliette érintése, de a Regeneráció kormányának tervei vannak vele. És terveik között szerepel, hogy fegyverként használják a lányt. De Juliette-nek is megvannak a maga tervei. Soha életében nem volt szabad, ám végre felfedezi magában az erőt, hogy visszavágjon. És megtalálja a jövőt az egyetlen fiúval, akiről azt hitte, örökre elvesztette. TAHEREH MAFI Connceticut állam egyik kisvárosában született; jelenleg Kaliforniában, Orange megyében él, ahol az időjárás az ő ízléséhez képest szinte túl tökéletes. Amikor nem talál könyvet, cukorkapapírokat, kuponokat, régi recepteket olvasgat. A Ne érints az első regénye.
„Letehetetlen, átható, sugárzik belőle a romantika. Irigyvagyok rá. Képtelen voltam abbahagyni az olvasást.” (Lauren Kate, a FALLEN: KITASZÍTVA című könyv szerzője)

Hát kíváncsi leszek, egy kis disztopia újra, bár bevallom mostanában egyik új történetnek sikerült teljes mértékben lenyűgözni, de hátha majd ez. Azért a több mint 37 000 olvasótól 4,04-es véleményezés eléggé pozitív hangulatot ad a könyvhöz.
De sajnos Lauren Kate ajánlása picit megijeszt, hogy ő lett az ajánló... de hát ha ő is irigy rá, hogy valaki jobbat írt mint ő, ez plusz pont:)



Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.
„Elbűvölő, megragadó és épp a megfelelő mennyiségű izgalom van benne!" Kiersten White, New York Times

A fülszöveg olvasata után egy kis Matched-párválasztás, egy kis Cinder-herceg, palota... de hát az idő rendet nem tudom pontosan, mi miután született, csak az én olvasási sorrendemet.
De itt is meggyőző több mint 44 000 olvasótól a 4,1 pont, bár abstractelf véleménye egy kicsit megrettentett, hogy lehet mi nem leszünk egymásnak valók, de most új könyvekre vágyom:)

Kiindulhatok én a Füst és csontból is, ami nagy pofára esés volt... mindenki imádja, de én a falra másztam tőle.

Tehát két újabb finomság érkezik kis hazánkba, illetve a polcomra:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése