Keresés ebben a blogban

2013. április 22., hétfő

XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál élménybeszámoló

Picit tudom megkésve, de jobb később mint soha!

Tehát kezdjük az elején, úgy volt hivatalosan, hogy vasárnap fogok tudni csak könyvfesztre menni, mivel szombaton 5-ig órám van, és bevallom utána haláli hulla szoktam lenni. De a sors közbe szólt és az én drága előadóm is. 12 fele megszólalt a tanárnő, hogy mi lenne ha ma abba hagynánk, meleg van, jó idő, meg úgy is nagyon sokan hiányoznak, így nem tudunk megfelelően haladni, úgy hogy menjünk haza. Nem volt ellenvetése senkinek, úgy hogy már negyed 1 kor a suliból szabadulva végig futott az én kis agytekergőimen, hogy óóó nem 14 órától lesz a moly-tali. Bár nem tudom, hogy hol pontosan a Millenárison de biztos meg fogom találni őket:)

Így suliból egyből a Millenáris felé vezetett az utam, vagy is pontosabban én vezettem oda az autót:)
Megérkeztem épségben. Meglepően már 1 fele is nagyon sokan voltak.

Idén furcsa volt, hogy két szekcióra vagy is inkább háromra voltak bontva a standok. Voltak a kinti standok amik a ,,kertben" lettek kiállítva, illetve a Millenáris két terme úgy volt felosztva, hogy gyermek könyvek és felnőtt. Természetesen ez a megosztás nem 100% igaz, mivel az Ulpius a gyerekszekcióban volt... és ők mostanában csak pornót nyomnak, így remélem a kisgyerekek nem nagyon nyulka-piszkáltak:D

Első utam a nem igazán tudtam hová vezet, csak mentem, nézelődtem, tapogattam, bele olvasgattam. Komoly vásárlási szándékkal érkeztem, de sajnos picit csalódnom kellett, hogy néhány könyv nem jelent meg amit igen csak vártam. Így kisebb könyves pakkal tértem haza, bár egyet a barátnőmnek már kölcsön is adtam:)

Az igazság az, hogy nem nagyon néztem körül a moly-on, hogy hol található a stand meg mikor lesz a tali, mivel, hogy nem szombat volt tervként kitűzve, hanem a vasárnap.

Ahogy sétálgattam a Delta Vision kiadónál szépen elnézelődtem, nagy Robert Jordan fan vagyok és nagyon örülök, hogy a Beholder kiadótól átvették az Idő kereke sorozat folytatását. Sajnálom, hogy mostanában nincs időm annyit olvasni, pedig ez a könyvsorozat eszméletlenül jó. Tény régen olvastam és szükséges az újra olvasás, de lehet megvárom, míg kiadják az utolsó részeket is és akkor fogok neki egyben az egésznek. Bár akkor szerintem 3-4 hónapomat biztos elveszi:) aminek még nagyon örülök, hogy e-könyvként is számos Delta Vision kiadvány elérhető, így pár rész az idő kereke sorozatból is. De mivel már megvan a sorozatból 8 + 1 rész (vagyis 17 könyv) így a többit is szeretném majd a polcomon látni.
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája című könyvét imádtam! ezért nagyon szemeztem a második részel, de sajnos pénz hiány van, így 20% akcióban nem fért most bele, ill nem is volt tervben.

Azután sétálgattam tovább... a következő nagyobb megállóm a Főnix könyvműhely volt ahol Chris Howard: Gyökértelen és Victoria Schwab: Az Archívum című könyvel szemeztem. Nem igazán tudtam dönteni, ezért nem is jegyeztettem elő a 30% kedvezményre, mert mind a kettő érdekelt. Mindegy megtapiztam, belelapozgattam és úgy voltam vele sétálok egyet és azután döntök.

A következő megálló a Cor Leonis kiadó pavilonja volt, ahol Jasper Fforde: A Jane Eyre esettel szemeztem, de ez sem volt tervben, így csak néztem őket nagy szemekkel. Az igazság az, hogy reménykedtem, hogy hátha van Tündérkrónikás kijelző, de sajnos nem láttam.

Az Ad Astra kiadónál számos moly-al találkoztam, mivel itt volt a moly-os stand is egyben. Nem tudom hol mennyien voltak, de itt mindig tömeg volt. Mindenki beszélt mindenkivel, Hanna pedig nagyon kedves volt mindenkivel. Természetesen be kellet szereznem egy moly-os kitűzőt és már bánom, hogy nem vettem még egyet, de annyira jó volt találkozni a moly társakkal, hogy sajnos teljesen el is felejtettem, hogy kellet volna még egy. Szerettem volna a moly könyvcserélős partneremnek hozni egyet. 



A Geopen kiadónál megtudtam, hogy Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: A tűz májusban érkezik mindenféleképpen.

Ezután átmentem a gyerek részlegre és a Könyvmolyképző kiadónál megálltam vásárolni. Tervben több minden is volt, de csak Maggie Stiefvater: Lament – A Látó szerelme-t vettem meg. Természetesen tapogattam én ott több könyvet is és nagy dilemmába estem Ryan Loveless: Ethan és Carter de úgy döntöttem, megvárok pár véleményt és majd utána talán, de egyenlőre úgy érezem ebből könyvtár lesz. James Patterson: Maximum Ride 2. – Iskolaszünet örökre! örültem, hogy megjelent, de még az első részre sem volt időm, és jobban szeretek egy sorit úgy olvasni, hogy már jó pár rész kint van. Így ez a sorozat is ebbe a kategóriába tartozik. Rachel Vincent: Pride – Falka ezt is megtapogattam, átlapozgattam, de ezt sem olvastam még, kívánságlistás majd egyszer. 
Picit haragudtam, mert elhúzták előttem a mézes madzagot Jennifer L. Armentrout: Obszidián és Noel néni Evermore utolsó részére de ezek nem jelentek meg... majd könyvhétre. Az az igazság, ha könyvhétre tényleg megjelenik minden amit szeretnék akkor egy havi fizetésem sem lenne elég.... úgy hogy akkor lesz még egy nagy dilemma. De addig még van idő és megnyerhetem még az lottót is:D:D:D

A Ciceró Könyvstúdió volt a következő megálló, ahol most nem vásároltam semmit, mert a Matched trilógia befejező kötetét már egy héttel korábban megvásároltam. 

Ahogy sétálgattam, ekkor találtam rá az Ulpiusra közvetlenül a Könyvmolyképző mellett. Bevallom a sok ,,gyerek" könyves mellett nem tudom miért rakták oda.

Ezután kimentem a kinti részre, mert sehol sem találtam a Maxim kiadó standját... egy kicsit el volt bújva de meglett!!! így beszereztem az Angyalárny novellás kötetet.

Tudtam én, hogy ennyi könyvel nem mehetek haza:D vásárolnom kell még. De a dilemma mit vegyek???? Vissza mentem a Főnix standjához, ahol is összefutottam Pupillával. Én mint ,,kezdő" nem néztem jól körbe a moly pultnál, hogy van kis névtábla is amire ráírhattam volna a moly-os nevem. Miután észrevettem rajta, rájöttem, hogy szinte az összes molyon van, csak nekem nem tűnt fel addig... a moly kitűzőket kerestem és azt kerestem én nem a névtáblákat:) Mindegy bemutatkoztunk, beszélgettünk, és így esett a választásom a Gyökértelenre.

Visszatértünk az Ad Astrához, hogy tájékozódjunk, hogy akkor hol is lesz a moly tali. Meg kell mondanom, hogy arra a nagy vas izére nem gondoltam. Mivel a pontos hely meghatározás így volt 14 órakor a nagy vas izénél (jó lehet nem pontosan így, de a nagy vas valaminél vagy valami ilyesmi volt). Megnéztük az összes vas dolgot a Millenárison, de természetesen az volt az utolsó gondolat, ami a pontos hely lett volna. Itt számos moly-t láttam, sajnos mindenki nevét nem tudom ide leírni, mert volt akire csak rápillantottam. De így kicsit helyzeti előnyben vagyok azokkal szemben akiknek nem mutatkoztam be, mert nem mentem végig mindenkinek, hanem csak becsatlakoztam egy beszélgetésbe és ott ragadtam. Így számos moly-t ,,meglestem":D A jó társaságból nehezen megy el az ember:) de majd legközelebb bemutatkozom mindenkinek:)
Ezután volt közös fényképezkedés, fűben ülés, könyvmutogatás, beszélgetés...

Végül visszatértünk többen a Delta Vision-hoz mivel, lehetőség volt arra, ha 5 könyvet veszel akkor 50% kedvezmény van. Így többen összeálltunk és majdnem 10 könyv jött össze, sajnos 100% kedvezmény nem volt, de már az  50% is nagyon jó, ezért nem tudtam ott hagyni az Átkozott balszerencsét!

Sok könyvjelzőt szereztem be! aminek kifejezettem örülök:)



Délután 3-4 fele már nagyon nagy tömeg volt. Meglepett, hogy mennyi tinit láttam, akik vagy barátnővel vagy szülőkkel érkeztek és azt láttam, hogy könyveket vesznek/vettetnek nem kis mennyiségben. Nem vagyok én előítéletes, de jött velem szembe egy 13-15 év közötti lány, eléggé 18-19 éves kivitelben, magassarkúban, pláza cicásan anyukával (anyuka hát úgy öltözött mint egy tini... mindegy) és azt hallottam, amit anyunak mesélte, hogy ebben a könyvben mi volt, ez miért tetszett neki, ezt miért szeretné és egy jóleső érzés kapott el, hogy talán a mostani tinik nem is annyira menthetetlenek (természetesen tudom, hogy vannak olvasós tinik nem is egy kettő de azért tudjuk, hogy nem ez a gyakori). Teljesen más néztem volna ki abból a lányból, de óriási pozitív csalódás ért, és újra tudatosult bennem, hogy nem szabad külső alapján ítélni, csak amikor tudod nahh ránézel valakire és teljesen az ellentéte jön le mint ami.
Ebből azt szerettem volna kihozni, hogy nagyon örülök neki hogy a fiatalabb korosztály is ilyen szép számban jelent meg az eseményen.

Annyit tudnék mondani, hogy nagyon várom a könyvhetet!!! Nagyon jól éreztem magam, örülök, hogy találkozhattam veletek élőben is kedves moly-ok! Örülök, hogy új moly-okat is megismerhettem:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése